Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Με ρεκόρ συμμετοχών ο15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος στο Παλαιό Φάληρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 21 Απριλίου ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου φιλοξένησε μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις: τον 15ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο.

Η δρομική διοργάνωση που αγαποούν κάτοικοι, δημότες και επισκέπτες της πόλης  από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου έχει πλέον θεσμοθετηθεί.

Με σύνθημα “Βάζουμε ρυθμό & φαντασία! τρέχουμε μαζί στην παραλία!” ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, έδωσε το σήμα στην αφετηρία για την έναρξη του 15ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου, που φέτος έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Η όμορφη διαδρομή κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου γέμισε από τους 5.250 συμμετέχοντες , ενώ από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου πέρασαν περίπου 7.000 δρομείς, εθελοντές, υπάλληλοι του Δήμου, συνοδοί, προσωπικό και φίλοι της διοργάνωσης.

Αγώνας Δρόμου & Δυναμικό Βάδισμα Novo Nordisk, Αγώνας Δρόμου Παιδιών, Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς Συλλόγου «ΑΛΜΑ» με ερασιτέχνες και πρωταθλητές να παίρνουν μέρος, στέλνοντας το μήνυμα “Τρέχω και Βαδίζω Δίνω αξία στα βήματά μου”. Δράση ενάντια στην παχυσαρκία και το διαβήτη με στόχο την πρόληψη και την εκπαίδευση κατά της συγκεκριμένης πάθησης, που διαμορφώνει τις ζωές πολλών ανθρώπων παγκοσμίως. Η αξία του μηνύματος πήρε έμφαση μέσα από το τρέξιμο και το βάδισμα σαν μια συμμετοχή σε γιορτή που μεταλαμπαδεύει την ελπίδα σε όσους καθημερινά ζουν με αυτόν.

Στον πρώτο ιστορικά Ημιμαραθώνιο της Αθήνας συμμετείχαν λάτρεις του αθλήματος εκπροσωπώντας 70 εθνότητες από 45 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Ο 15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έγινε και πάλι των 5 Ηπείρων και των 7 Θαλασσών με δρομείς από Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Αμερικανική Σαμόα στον Ειρηνικό,Περού , Αλάσκα, Μεξικό, Βραζιλία ενώ τις περισσότερες συμμετοχές σημείωσαν η Ισπανία και η Βρετανία εκτός φυσικά της Ελλάδας.

Ο Ημιμαραθώνιος ήταν ένα πράσινο αθλητικό γεγονός με μήνυμα “Μαζί Προστατεύουμε τον αγώνα και το περιβάλλον!” Σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη μείωση και ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών. Οι εγγραφές έγιναν ηλεκτρονικά , έντυπο υλικό δεν κυκλοφόρησε εντός ή εκτός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου και κατά μήκος της διαδρομής. Εναρμονισμένος με τα διεθνή πρότυπα, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνδιοργάνωσε με τον ίδιο φορέα το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής κι επαναχρησιμοποίησης ελαφρώς μεταχειρισμένων αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά», που προωθούνται σε ομάδες ανθρώπων οι οποίοι τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης.

“Μέσα σε κλίμα ελπίδας μοιραζόμαστε μηνύματα για υγεία και οικολογία”

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου δήλωσε : “Σαν οικοδεσπότης αισθάνομαι ανείπωτη χαρά που κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν την τεράστια αυτή διοργάνωση που έχει χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό με παράλληλες δράσεις που στηρίζονται στο τρίπτυχο Αθλητισμός, Πολιτισμός και Ψυχαγωγία. Η σπουδαιότερη κατάκτησή μας είναι ότι μέσα σε κλίμα χαράς κι ελπίδας μοιραζόμαστε μηνύματα για την υγεία και την οικολογία με συνανθρώπους μας από όλο τον πλανήτη.” Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους Υπαλλήλους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου αλλά και στους Εθελοντές , όπως και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Κουμεντάκος, αρμόδιος για το συντονισμό ,που θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τους Δημοτικούς Υπαλλήλους όσο και τους Εθελοντές, που γι’ ακόμα μία φορά με “ενθουσιασμό αλλά και επιμέλεια φρόντισαν τους δρομείς και συνέβαλαν σε ένα άρτιο αποτέλεσμα”.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ