Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Δεύτερες σκέψεις για τον στίβο στο Ζηρίνειο από το Δήμο Κηφισιάς – Όλες οι εξελίξεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει τον προηγούμενο καιρό ανάμεσα στον Δήμο Κηφισιάς, την ΠΑΕ με τον Γυμναστικό Σύλλογο και την Ολυμπιάδα Κηφισιάς, όσον αφορά την διαπλάτυνση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Ζηρίνειο στάδιο.

Μάλιστα, οι δύο Γυμναστικοί σύλλογοι της περιοχής είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την αναστολή των έργων. Η απόφαση που έγινε γνωστή στις 30 Ιουνίου αναφέρει πως η δικάσιμος ορίζεται στις 21 Σεπτεμβρίου κάτι που σημαίνει πως τα έργα που έχει ξεκινήσει η ΠΑΕ Κηφισιάς, θα ξεκινήσουν άμεσα και όταν παρθεί η απόφαση θα υπάρχει τετελεσμένο γεγονός.

Το επόμενο βήμα είναι η αντίδραση των πολιτών που έχουν υπογράψει για την αναθεώρηση της απόφασης του Βικέλα, όπως φυσικά και η συζήτηση του θέματος στο Διοικητικό του Συμβούλιο, σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε στον Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, από το Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Ιουνίου.

 

Πρόεδρος Βικέλα: “Μπορούμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό και τους αθλητές μας”

Ωστόσο, η πρόεδρος του Βικέλα Νίνα Ασπασία Βλάχου εξέδωσε με την σειρά της ανακοίνωση παραθέτοντας τα έργα που πρόκειται να γίνουν άμεσα στο στάδιο αλλά και σε άλλους χώρους, όπως η ΧΑΝ:
«Ενίσχυση των αθλητικών υποδομών για τον Κλασικό Αθλητισμό προγραμματίζει με ταχύτατες διαδικασίες τo ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», το οποίο διαχειρίζεται και συντηρεί τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κηφισιάς.
Συγκεκριμένα:
• Εξετάζεται η δυνατότητα επέκτασης του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο «Ιωάννης Ζηρίνης», εξωτερικά, για δημιουργία έκτης διαδρομής έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του. Η αποκατάσταση της στιβικής εγκατάστασης με τον τρόπο αυτό είναι εφικτή μετά την αυτοψία που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς.
• Ξεκινούν σύντομα εργασίες ανακατασκευής του παλαιού στίβου στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΧΑΝ που βρίσκονται κάτω από τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ, σε κοντινή απόσταση από το στάδιο. Πρόκειται για νέο χώρο για τον Κλασικό Αθλητισμό που θα δώσει τη δυνατότητα αποσυμφόρησης του Ζηρινείου για αθλητές και πολίτες.
• Συνεχίζεται η προσπάθεια δημιουργίας στίβου και στο στάδιο «Φώτης Βαρδαξής» στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας.
Με αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία, όλοι μαζί, μπορούμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον Αθλητισμό και τους Αθλητές μας που στον Δήμο Κηφισιάς, μας έχουν χαρίσει απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια με τις επιτυχίες τους στιγμές συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.»

 

ΠΑΕ Κηφισιά:“Η ελάχιστη επέκταση του γηπέδου δεν καταστρέφει το ταρτάν του στίβου”

Με νέα ανακοίνωση της η διοίκηση της ΠΑΕ Κηφισιά επανέρχεται στο θέμα της επέκτασης το αγωνιστικού χώρου στο Ζηρίνειο, προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2.

H ΠΑΕ μεταξύ άλλων παραθέτει την κάτοψη του σταδίου μετά τις επικείμενες αλλαγές σε αυτό, υπογραμμίζοντας ότι «επηρεάζει μία – και μόνο μία – διαδρομή του στίβου – κι αυτή μόνο στις ευθείες του στίβου». Την ίδια στιγμή εκφράζει την ελπίδα της ότι: «θα επικρατήσει η λογική, χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις και εντάσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με αφορμή όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την τροποποίηση που πρέπει να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης” παραθέτουμε την κάτοψη του Σταδίου μετά τις επικείμενες αλλαγές σε αυτό.

Όπως μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει κάποιος, η ελάχιστη επέκταση του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαιρικού γηπέδου δεν καταστρέφει, όπως κακώς έχει ειπωθεί, το ταρτάν του στίβου.

Η πράσινη γραμμή αποτυπώνει την παρούσα μορφή και η κίτρινη την τροποποιημένη

Η επέκταση που χρειάζεται να γίνει αφορά μόνο στο πλάτος του αγωνιστικού χώρου κατά ένα (1) μέτρο από κάθε πλευρά (προκειμένου να αδειοδοτηθεί το γήπεδο για αγώνες της Super League 2 και του Κυπέλλου Ελλάδας) και επηρεάζει μία -και μόνο μία- διαδρομή του στίβου -κι αυτή μόνο στις ευθείες του στίβου.

Όπερ και σημαίνει πως το Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης” διατηρεί ακόμη έξι διαδρομές, γεγονός που το καθιστά απολύτως λειτουργικό για τα υπόλοιπα σωματεία και τους δημότες της πόλης μας.

Η τροποποίηση αυτή είναι η απολύτως απαραίτητη με τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις βάσει των κανονισμών της UEFA ώστε να αδειοδοτηθεί το Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης” και να επιτραπεί η χρήση του για αγώνες της Super League 2 και του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, για να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, είμαστε υποχρεωμένοι να φιλοξενηθούμε σε άλλο γήπεδο και Δήμο. Εναλλακτικά να αποσυρθούμε από το Πρωτάθλημα της Super League 2, γεγονός που θεωρούμε άδικο μετά από την μεγάλη επιτυχία της ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες και την περσινή σπουδαία πορεία.

Αυτό που ως ΠΑΕ Κηφισιά θέλουμε να επαναλάβουμε και να καταστεί σαφές πως πάσα κατεύθυνση είναι η διάθεση που υπάρχει από μέρους μας για αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς (Δήμος Κηφισιάς, Σωματεία) προκειμένου να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση, έτσι ώστε άπαντες να συνυπάρξουμε στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης” και να συνδράμουμε στην άνθηση του αθλητισμού στην πόλη μας, όπως γίνεται εδώ και πολλές δεκαετίες. Ελπίζουμε πως στο τέλος θα επικρατήσει η λογική, χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις και εντάσεις”.

 

Κ. Ζαχαριάδης: Μέτρα για την απόφαση περιορισμού του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης»

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης – Τομεάρχης Εσωτερικών σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει για την απόφαση περιορισμού του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης δεδομένης της αντίδρασης των τοπικών Γυμναστικών Συλλόγων, πρωταθλητών και του ΣΕΓΑΣ., αλλά και για το εάν θα υπάρξει μέριμνα για τη στέγαση των αγώνων της τοπικής ΠΑΕ Ποδοσφαίρου, ώστε να μην αλλάξει φυσιογνωμία ο χώρος άθλησης στο Στάδιο «Ι. Ζηρίνης».

Ο Βουλευτής τονίζει ότι δεν έχουν τεθεί υπόψιν των ιθυνόντων του σχεδίου τα προβλήματα, που δημιουργούνται στην περιοχή και στην καθημερινότητα των αθλούμενων, όπως το γεγονός ότι αποτελεί έναν ιστορικό χώρο, όπου καθημερινά δίνουν το παρών μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι.

Τέλος επισημαίνει ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις για την ακύρωση ενός τέτοιου σχεδίου υποβάθμισης των προπονητικών χώρων του στίβου και δεν ελήφθησαν υπόψιν οι διαμαρτυρίες των συλλόγων και των αθλούμενων του Σταδίου.

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ