Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
30.1 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026

    Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας έως 35 βαθμούς και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου 2026, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και να φτάνει τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα, οι βόρειοι άνεμοι θα επιμείνουν στο Αιγαίο, φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου αναμένονται τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι και η θερμοκρασία

    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Στα δυτικά θα φτάνουν τα 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο κατά τόπους 7 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, ενώ τοπικά στα δυτικά θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική νησιωτική χώρα θα κυμανθεί από 27 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νοτιοανατολικά θα φτάσει τοπικά τους 30 με 32 βαθμούς.

    Αττική και Θεσσαλονίκη

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 με 33 βαθμούς.

    Η εικόνα στην υπόλοιπη χώρα

    Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, όταν αναμένονται τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 33 με 34 βαθμούς.

    Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με βόρειους ανέμους 5 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τοπικά τους 29.

    Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα και πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στα νότια θα αγγίξει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ