Αθηναίων
Τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων σε Εθνικό Κήπο, Εμπορικό Τρίγωνο, Άγιο Παντελεήμονα και Ποδηλατόδρομους

Στην υλοποίηση τεσσάρων μεγάλων έργων αστικής ανάπλασης στο κέντρο της Αθήνας προχωρά ο δήμος Αθηναίων. Πρόκειται για τον Εθνικό Κήπο, το Εμπορικό Τρίγωνο, την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα καθώς και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων.
Οι παρεμβάσεις είναι συνολικού ύψους 9,5 εκατ. ευρώ και υλοποιούνται μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, που εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020».
Συγκεκριμένα, μέσα από την πρόσκληση που έχει ήδη εκδοθεί για την υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση έργων που αφορούν στην ανάπλαση και αναζωογόνηση αστικών περιοχών του δήμου Αθηναίων, καθώς και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, προωθείται η υλοποίηση εμβληματικών δράσεων όπως:
H αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, με πεζοδρομήσεις και αστικές παρεμβάσεις που θα θέσουν το πλαίσιο κοινωνικά συνεπούς χρήσης και οργανωμένης διαχείρισής του, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής (προϋπολογισμός 4 εκ. ευρώ).
H ανάπλαση της πλατείας Αγίου Παντελεήμονα που θα συμβάλει στην αναζωογόνηση και την ελκυστικότητα της περιοχής με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων των οδών Πιπίνου, Αλκιβιάδου και Αγορακρίτου (προϋπολογισμός 450.000 ευρώ).
H βελτίωση των υποδομών και του πρασίνου στον Εθνικό Κήπο με έργα που στοχεύουν στην ουσιαστική αναζωογόνηση και την εξασφάλιση της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του Κήπου (προϋπολογισμός 4.1 εκ. ευρώ).
H δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών, μέσω των οποίων θα επιτευχθούν η απρόσκοπτη ροή των ποδηλάτων και η σύνδεση σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος, τα οποία έλκουν μεγάλο αριθμό μετακινήσεων (προϋπολογισμός 950.000 ευρώ).
Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται σε μια συνεκτική αναπτυξιακή στρατηγική και στηρίζονται στο δίπτυχο: οικονομική ανάπτυξη της πόλης – βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων. Για το λόγο αυτό, έχουν επιλεγεί παρεμβάσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην Αθήνα που θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση της πόλης, στην ανακούφιση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός5 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων5 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν