Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026
11.9 C
Athens
Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026

    Σύμπραξη ιδιωτών με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής για τα προγράμματα αδέσποτων ζώων

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Με κτηνιάτρους της Αγίας Παρασκευής συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, προκειμένου να δρομολογηθούν προγράμματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και είχε ως βασικό θέμα συζήτησης την εφαρμογή προγραμμάτων στειρώσεων και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους της Αγίας Παρασκευής και τον Σύλλογο Ζωοφίλων.

    Στη συζήτηση εξετάστηκαν οι δυσκολίες του προγράμματος και προτάθηκαν λύσεις και από τις δύο πλευρές. Τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκόμενους ήταν τα εξής:

    • Η καταγραφή δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.

    • Η διασφάλιση ότι πρόκειται περί αδέσποτων και όχι δεσποζόμενων ζώων.

    • Οι τρόποι αντιμετώπισης της περίθαλψης.

    • Ο εμβολιασμός.

    • Η χορήγηση τροφίμων και φαρμάκων.

    • Η υιοθεσία.

    Στα προγράμματα θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής, έτσι ώστε να οργανωθεί η αποτελεσματική λειτουργία τους που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, γεγονός που θα καταστήσει δυνατή την κρατική επιχορήγηση, την οποία ο Δήμος δεν πήρε πέρυσι το καλοκαίρι.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία Δήμου και ιδιωτών κτηνιάτρων της πόλης οργανώθηκε σε νέες βάσεις το 2004, με πρωτοβουλία του τότε Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, θέση που κατείχε ο νυν Δήμαρχος.

    Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η πρώην Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του προγράμματος Ελευθερία Παπαδοπούλου, η πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων Αττικής Ντίνα Μπελτέκου και οι κτηνίατροι Ελίνα Πολίτου, Ιβάν Σουρίνα και Βιολέτα Τσεντίδη.

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ