Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026
10 C
Athens
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2026

    Ποιο είναι το πλάνο της ΕΠΟ για τους ομίλους της Γ’ Εθνικής

    Αποθήκευση δημοσίευσης
    Αποθηκεύθηκε

    Στην τελική ευθεία

    Οι δυσκολίες που έχουν συναντήσει οι ιθύνοντες της ΕΠΟ στην προσπάθεια να σχεδιάσουν τους ομίλους στη νέα Γ΄ Εθνική κατηγορία είναι αρκετές και αυτό είναι φυσικό καθώς έχουν να βάλουν πάνω από 100 ομάδες σε έξι ομίλους.

    Σε μία δύσκολη οικονομικά κατάσταση και με την γεωγραφική κατανομή της χώρας να είναι τόσο σύνθετη το έργο τους είναι ακόμα πιο δύσκολο αλλά τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως έχουν καταλήξει στον τρόπο που θα στελεχώσουν με τα σωματεία τους έξι ομίλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουμε στο 5ο όμιλο και στον 6ο όμιλο επικεφαλής τις δύο ομάδες των Κυκλάδων και τις 8 της Κρήτης, ενώ στη συνέχεια με κλήρωση θα συμπληρωθούν οι όμιλοι με τις 22 ομάδες των τεσσάρων Ενώσεων της Αττικής.

    Ωστόσο, δεν αποκλείεται για τη στελέχωση των δύο ομίλων να μπούνε στην κλήρωση και οι 32 συνολικά ομάδες, καθώς έχει εκφραστεί αντίδραση από ορισμένα σωματεία για τον τρόπο που αναφέραμε στην αρχή. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως υπάρχουν σύλλογοι που θέλουν να βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την ΑΕΚ, αλλά και άλλοι που θέλουν για ευνόητους λόγους να την αποφύγουν.       

    Οι πιθανές ημερομηνίες 

    Μαζί με το πλάνο για τον καταρτισμό των ομίλων οι υπεύθυνοι της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών που γίνεται φέτος έχουν ορίσει και τις ημερομηνίες  τις κομβικές ημερομηνίες στη διαδρομή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Μέσα στην εβδομάδα θα σταλεί μέσω την Ενώσεων η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και μέχρι τις 23 Ιουλίου θα γίνονται δηλώσεις συμμετοχής από τα σωματεία. Πιθανότατα στις 29 ή 30 Ιουλίου θα γίνει η κλήρωση με την τελική μορφή των έξι συνολικά ομίλων. Η σέντρα για την έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει μάλλον στο διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου. 

    ΑΡΘΡΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας!
    Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας

    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ