Ελάτε στην παρέα μας

YouTube

Χριστούγεννα 2021: Εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στον Δήμο Πειραιά – Όσα κατέγραψε ο “Χ-τύπος”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μεταφέρει ο Δήμος Πειραιά στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, με πολυποίκιλες δράσεις για όλους τους πολίτες και τους φίλους της πόλης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων: «Χριστούγεννα στον Πειραιά-Γιορτές στις Γειτονιές».

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε όλη την πόλη μέσα σε ένα λαμπερό εορταστικό περιβάλλον, με στόχο να μεταδώσει τη μαγεία και τη λάμψη των εορτών στην πόλη μας, προσδίδοντας χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε κάθε γειτονιά, σε μια δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας. Κυρίαρχο στοιχείο και εφέτος, η φωταγώγηση κάθε γειτονιάς με Χριστουγεννιάτικα δένδρα, λαμπιόνια, καραβάκια, στολίδια, 3d κατασκευές. Με τις δράσεις αυτές ο Δήμος Πειραιά στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας στους πολίτες και στα παιδιά και τους καλεί να βιώσουν το πνεύμα των εορτών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων:

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου

Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο, 11:00

Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά, 12:00

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για ακόμα μια εορταστική περίοδο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, Χριστουγεννιάτικες δράσεις στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης, «Μεταξά» και «Τζάνειο».

Συγκεκριμένα, δύο φυσικά Χριστουγεννιάτικα δένδρα με λαμπιόνια και εντυπωσιακά στολίδια, θα κοσμούν τους προαύλιους χώρους των νοσοκομείων, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα «πλημμυρίσει» τους παρευρισκομένους συγκίνηση και νότες ελπίδας και αισιοδοξίας, με τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της!

Επιθυμία του Δήμου Πειραιά είναι να εκφράσει για ακόμα μια γιορτινή περίοδο την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους ασθενείς, καθώς και στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και μάχονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπηρετώντας το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, 20:00

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μουσικές και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο περιλαμβάνει η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δήμου Πειραιά, την οποία συνδιοργανώνουν το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και το Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία εισόδου στο www.ticketservices.gr και από τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση στην οποία συμπράττουν η Παιδική Χορωδία υπό την διδασκαλία της Ματθαίας Σπιταδάκη, το Φωνητικό σύνολο του ΠΜΚΠ Φωνές γυναικών υπό την επίβλεψη της Αντιγόνης Κερετζή, η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη, καθώς και οι σπουδαστές Νάντια Ζαχούρ και Χαρά Τσιγαρίδα, από την τάξη Μονωδίας της σοπράνο Μαρίτας Παπαρίζου του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά. Στο πιάνο θα συνοδεύσουν η Μαρία Γκόλγκαρη (καθηγήτρια του ΠΜΚΠ) και η Μαριάννα Κακαβά(απόφοιτος του ΠΜΚΠ).

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Ιωάννη Σέργιου Μαγιάτη, θα «ταξιδέψει» τους παρευρισκόμενους με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο. Με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα συμπράξει στο τραγούδι η Ματθαία Σπιταδάκη (καθηγήτρια σύγχρονου τραγουδιού).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν ο διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης και ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου κ. Ιωάννης Σέργιος Μαγιάτης.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

17:30-19:00

«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»

Τη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο έργο του Καρόλου Ντίκενς θα φιλοξενήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Μέσα από την αφήγηση τα παιδιά, ηλικίας από 10 έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να «μεταφερθούν» στους δρόμους του βικτωριανού Λονδίνου για να συναντήσουν τον φοβερό γερο-τσιγκούνη Σκρουτζ και να τον ακολουθήσουν σ΄ ένα ταξίδι στον χρόνο. Θα καταφέρουν τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος να μεταμορφώσουν τον φιλάργυρο και μονόχνωτο Σκρούτζ.

Σχεδιασμός- υλοποίηση: Χρήστος Νικολόπουλος

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 210-4126751 και 210-4126752

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής: 12 παιδιά.

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

18:00 – 20:00

Φτιάχνουμε γούρια για τη νέα χρονιά

Η Δημοτική Πινακοθήκη έχει επίσης προγραμματίσει χριστουγεννιάτικες δράσεις για τα παιδιά, όπου οι μικροί μας φίλοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα, αλλά και την ψυχαγωγία καλούνται να κατασκευάσουν γούρια για τη νέα χρονιά στο εργαστήριο κατασκευής γουριών.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στη Δημοτική Πινακοθήκη, στα τηλ. : 210 4101400- 210 4101402.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

3D PROJECTION MAPPING

Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου

19:00-22:00

Προαύλιος χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Το πνεύμα των Χριστουγέννων «ζωντανεύει» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με τη μέθοδο του 3D projection mapping, το εμβληματικό κτήριο της πόλης θα πλημμυρίσει με γιορτινά χρώματα, μαγικές εικόνες και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Η μοναδική προβολή με τη μέθοδο του 3d animation mapping στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου, θα επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου!

Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus

ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου

Ανοιχτά καταστήματα έως τις 11 το βράδυ

Όλη η πόλη μια γιορτή!

Ο Πειραιάς «ντύνεται» στα κόκκινα και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες να περιηγηθούν στο εμπορικό κέντρο, σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις!

Στην «Κόκκινη Νύχτα», τα καταστήματα του Πειραιά θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, με πολλές ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις!

Από νωρίς το απόγευμα τους δρόμους του Πειραιά θα κατακλείσουν ξυλοπόδαροι, μασκότ, μάγοι, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, βάζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, θα πλαισιώσει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες τις χριστουγεννιάτικες δράσεις στο Εμπορικό Κέντρο!

Μουσικά και χορευτικά δρώμενα θα εξελίσσονται σε δεκάδες σημεία του Πειραιά, ενώ λίγο μετά τις 19:30 το βράδυ, μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη μας περιμένει στο Πασαλιμάνι!

Κέφι και χαρά θα σκορπίσουν τα μουσικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν από τις 5.00 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ., στα ακόλουθα σημεία:

Βασ. Γεωργίου & Πραξιτέλους

Βασιλέως Γεωργίου & Ανδρούτσου

Μπουμπουλίνας & Καραϊσκου

Σωτήρος & Kαραΐσκου

Σωτήρος & Αλκιβιάδου

Σωτήρος & Γρηγορίου Λαμπράκη

Προαύλιο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Πλατεία Κοραή

Πεζόδρομος Δραγάτση

Πεζόδρομος Νικήτα

Τσαμαδού (πεζόδρομος Κολοκοτρώνη)

Τσαμαδού & Εθν. Αντιστάσεως

Πεζόδρομος Παλαμηδίου Αγ. Σοφία

Μια «θρυλική» νότα θα προσδώσει στο γιορτινό event η μασκότ του Ολυμπιακού, η οποία θα μοιράζει συμβολικά δώρα και θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά! Επιπλέον σπουδαστές των ΙΕΚ της πόλης (ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ) θα προσφέρουν κεράσματα, ενώ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα μοιράζονται ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ από καταστήματα του Πειραιά στους καταναλωτές!

Στόχος του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης είναι να μεταδώσει το μήνυμα των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την πόλη, προσφέροντας μια μοναδική γιορτινή εμπειρία στους Πειραιώτες και στους επισκέπτες της πόλης μας!

Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus, ΟΠΑΝ, Β’ Δημοτική Κοινότητα

Με την ευγενική υποστήριξη: Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, ΙΕΚ ΑΛΦΑ, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, LIBRO CORO, ANGEL Dance School

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου

11:30 έως 15:30

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους ψυχαγωγία στο πνεύμα των ημερών, με Χριστουγεννιάτικη μουσική με DJ, στην πλατεία Σερφιώτου.

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, 11:00

Προαύλιος χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας προκαλούν Παραμονή Χριστουγέννων στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε μια γιορτή γεμάτη χριστουγεννιάτικες μελωδίες και μουσικές από όλο τον κόσμο! Παραδοσιακά κάλαντα από παιδικές χορωδίες και πολιτιστικούς συλλόγους, ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από διάφορες χώρες του κόσμου, δρώμενα για μεγάλους και παιδιά, θα δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης!

Διοργάνωση: Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Διεύθυνση Επικοινωνίας – Destination Piraeus

Με την ευγενική υποστήριξη : ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Οι εορταστικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση όλων των μέτρων που έχει ορίσει η Πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Όσα κατέγραψε ο “Χ-τύπος”

Στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου βρέθηκε ο “Χ- τύπος”καθώς και πλήθος κόσμου που είχε την χαρά να απολαύσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ