Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο το επίκεντρο της ημερίδας του ΣΒΑΠ και του Δήμου Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μείζον θέμα της ασφάλειας του διαδικτύου και των κινδύνων που εγκυμονεί η χρήση του, παρουσιάσθηκε σε όλες του τις πτυχές στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και ο Δήμος Κηφισιάς.

Με εξαιρετικά εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις οι έγκριτοι προσκεκλημένοι επιστήμονες και η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανέδειξαν τα τεράστια μεγέθη (οικονομικά – κοινωνικά) που αφορούν στο λεγόμενο κυβερνοέγκλημα, όσο και τις πολλές παγίδες που κρύβονται από τη χρήση ενός μέσου που έχει μπει πλήρως στη ζωή μας.

Κυβερνοασφάλεια, κυβερνοέγκλημα, προστασία προσωπικών δεδομένων, η δίωξη του κυβερνοεγκλήματος στην πράξη, διαδικτυακές απάτες, προστασία ψηφιακών συσκευών, διαδικτυακός εθισμός των παιδιών και πολλά άλλα αναλύθηκαν λεπτομερώς και τεκμηριωμένα.

Μια εκδήλωση πραγματικό σεμινάριο, για μικρούς και μεγάλους. Τις εισηγήσεις των θεμάτων έκαναν ο καθηγητής Ασφάλειας Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Δρ. Στέφανος Γκρίτζαλης, η Αστυνόμος Β΄ από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κα Μαρία Γρουτζίδου, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Insafe (ITE) κ. Γιώργος Κορμάς και ο Συντονιστής Ψηφιακού Εγγραμματισμού Περιφέρεια Αττικής κ. ΄Αρης Λούβρης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ