Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Ενισχύεται η ασφαλής τηλεργασία για το Δημόσιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσω VPN θα γίνεται η τηλεργασία για το σύνολο των Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης που είναι ενταγμένοι στο Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ εξασφαλίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η επέκταση υλοποιείται με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

Ως εκ τούτου, οι υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους και για τα δεδομένα που διαχειρίζονται.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που παρέχει ασφαλή πρόσβαση στα συστήματα και τις εφαρμογές κάθε φορέα από την κατοικία του υπαλλήλου και μόνο από τους υπαλλήλους που έχουν την σχετική αρμοδιότητα, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Με τον τρόπο αυτό, η ασφαλής και απρόσκοπτη τηλεργασία μέσω VPN προσφέρεται για έως και 10.000 υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης με μηδενικό κόστος για το Δημόσιο και δεν προαπαιτείται καμία υφιστάμενη υποδομή υποστήριξης VPN στους φορείς. Με την υπηρεσία αυτή, κάθε υπάλληλος αποκτά:

  1. Ασφαλή πρόσβαση από τον οικιακό υπολογιστή σε web εφαρμογές της υπηρεσίας του που ενδεχομένως χειρίζονται και ευαίσθητα δεδομένα, όπως:

α. Εφαρμογές εσωτερικού δικτύου της υπηρεσίας του (μέσω Intranet)

β. Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων κλπ

  1. Απευθείας σύνδεση με τον υπολογιστή στο γραφείο του, διεκπεραιώνοντας οποιαδήποτε εργασία θα έκανε αν βρισκόταν στην εργασία του. Στην περίπτωση αυτή, προϋπόθεση αποτελεί ο υπολογιστής να υποστηρίζει απομακρυσμένη πρόσβαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ