Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Έντονο το ψηφιακό αποτύπωμα στο Δήμο Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το γεγονός ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος στους μεγάλους Δήμους της χώρας στον ψηφιακό μετασχηματισμό διαπίστωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη συνάντησή του, με τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων στους Δήμους της χώρας, για τον κ. Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο και κλιμάκιο του υπουργείου, ήταν στις 19 Μαΐου 2022 το Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου, όπου και ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα από τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Γιώργο Τσίνα και τον Αντιδήμαρχο Οικιστικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Λύκο.

Ο κ. Παχατουρίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ξεκινήσαμε μια πανστρατιά ψηφιοποιήσεων και πλέον μπορούμε να πούμε πως η επόμενη θητεία μας, μετά από την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης, θα είναι η θητεία της καινοτομίας και της ανάπτυξης».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τσίνας, σημείωσε πως, μετά από δυόμιση χρόνια από την έναρξη του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Περιστερίου, περισσότερες από 65 υπηρεσίες δίνονται ψηφιακά στους πολίτες.

Στόχος πλέον είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ΙοΤ που θα δίνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για ότι συμβαίνει στην πόλη. Θα περιλαμβάνει ένα δίκτυο αισθητήρων για έξυπνη στάθμευση, μετρήσεις ποιότητας αέρα και καιρού, ολοκληρωμένες υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας, μια νέα σύγχρονη και εύχρηστη εφαρμογή για κινητές συσκευές που θα είναι και πύλη εισόδου στον Δήμο για όλες τις υπηρεσίες και την αναζήτηση θέσης στάθμευσης, εφαρμογές πολιτιστικών διαδρομών και ψηφιοποίησης της δημοτικής βιβλιοθήκης, πλήρους ψηφιοποίησης της υπηρεσίας δόμησης με τη δημιουργία ενιαίας ταυτότητας ακινήτου, δημιουργία υπηρεσιών διασύνδεσης του Δήμου με την τοπική επιχειρηματικότητα και ακαδημία ψηφιακής επιχειρηματικότητας στον Δήμο Περιστερίου.

 

 

Στον σχεδιασμό του Δημάρχου Περιστερίου περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός Κέντρου Τεχνολογίας STEM και Ρομποτικής καθώς και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίνας, κατά την παρουσίαση του έργου, «θέλουμε να φτιάξουμε ένα κέντρο που θα δίνει στα παιδιά της πόλης μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες, να τις εμπιστευθούν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους, μέσα σε ένα πλαίσιο υποδομών που δεν μπορούν να έχουν αλλού».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος κ. Λύκος, πρόσθεσε ότι μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), δημιουργείται η πόλη του αύριο, σύγχρονη, λειτουργική και πάνω απ΄ όλα έξυπνη. Αστικές αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις που θα βασίζονται πάνω σε έξυπνες υποδομές ασφαλούς πόλης, όπως οι αισθητήρες φρεατίων, τα έξυπνα σημεία στάσης κ.α

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη και τους συνεργάτες του για το τεράστιο έργο που έχει επιτευχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό μιας σύγχρονης και λειτουργικής έξυπνης πόλης.

Ο Υφυπουργός κ. Λιβάνιος, σημείωσε ότι ο Δήμος Περιστερίου αξιοποιεί πλήρως και ουσιαστικά τα χρηματοδοτικά εργαλεία με την υλοποίηση και ένταξη έργων που πραγματικά δίνουν προσθετική αξία στις τοπικές κοινωνίες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ