Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 5+1 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για να αποδράσετε

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ακόμη τριήμερο βρίσκεται προ των πυλών καθώς τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος, μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων βρίσκεται σε αργία.

Και μιας και το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, είναι η ιδανική ευκαιρία για μια απόδραση. Το xtypos.gr έχει τις ιδανικές προτάσεις για όσους ψάχνουν έστω και… τελευταία στιγμή έναν προορισμό κοντά στην πρωτεύσουσα που θα τους μαγέψει και κυρίως θα τους χαλαρώσει.

 

Αγκίστρι

Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, το Αγκίστρι είναι ένα καταπράσινο νησάκι που έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό. Ο λόγος; Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, πολύ πράσινο και ηρεμία. Το Αγκίστρι είναι ιδανικός προορισμός για παρέες, ζευγάρια, οικογένειες αλλά και όσους λατρεύουν τις εξερευνήσεις στη φύση, το ποδήλατο ή τις πεζοπορίες. Στη Σκάλα θα βρείτε μια οργανωμένη αμμουδερή παραλία και αρκετές επιλογές για διαμονή, φαγητό και ποτό. Στο Μεγαλοχώρι, τον μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, θα περπατήσετε σε πλακόστρωτα δρομάκια, θα χαζέψετε παραδοσιακά σπίτια με ολάνθιστες αυλές και θα δείτε τον μοναδικό ανεμόμυλο στο Αγκίστρι. Η περίφημη Χαλικιάδα, με τα κρυστάλλινα νερά και τα επιβλητικά βράχια, η βοτσαλωτή Δραγωνέρα στη δυτική πλευρά του νησιού και η εξωτική Απόνησος, όπου τα πεύκα αγκαλιάζουν τη θάλασσα, σας περιμένουν για ανοιξιάτικες βουτιές.

 

Λουτράκι

Για σένα που θέλεις πραγματικά να κάνεις μία γρήγορη απόδραση από την πόλη, το Λουτράκι είναι ό,τι πιο κοντινό στην Αθήνα. Αν και παραθαλάσσιος προορισμός, το Λουτράκι αποτελεί ιδανική επιλογή για εκδρομή, όλες τις εποχές του χρόνου. Μία εξόρμηση στην παραλία θα δράσει ευεργετικά στον οργανισμό σου, ενώ αν θέλεις να κάνεις μια βουτιά στην αρχαία Ελλάδα, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το Ηραίον, τον ναό προς τιμήν της θεάς Ήρας. Αξίζει να οδηγήσεις μέχρι την Αρχαία Κόρινθο και να περιηγηθείς στο κάστρο, με τελικό προορισμό την κορυφή για να θαυμάσεις τη θέα.

 

Ύδρα

Η «αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού είναι ότι πρέπει για εσάς, που δεν αγαπάτε την οδήγηση αλλά και την κίνηση, λατρεύετε τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και θέλετε να χαλαρώσετε. Κάντε τη βόλτα σας στα γραφικά σοκάκια του νησιού και ξεχάστε τα κορναρίσματα, αφού εδώ τα μόνα μεταφορικά μέσα είναι τα γαϊδουράκια, οι βάρκες και τα πόδια σας.

 

Ναύπακτος

Θάλασσα και πάλι, ρομαντζάδα και πάλι. Κάστρα, παραδοσιακή αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει, το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες να αγναντεύει από το λιμάνι.

Ένας περίπατος στο Ενετικό Κάστρο είναι επιβεβλημένος, ενώ το τζαμί της πόλης ανήκει επίσης στα αρχιτεκτονικά του αριστουργήματα.

Εκτός από τη θάλασσα, μπορείς να ανέβεις και λίγο προς το βουνό – ή ακόμη και να πεταχτείς μέχρι το αρκετά κοντινό Μεσολόγγι.

 

Χαλκίδα

Κλασικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου, η Χαλκίδα δεν σε απογοητεύει ποτέ. Από τα νόστιμα θαλασσινά που βρίσκεις στα μεζεδοπωλεία και τις ψαροταβέρνες μέχρι τη βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο και το χάζι των τρελών νερών (το ιδιόμορφο παλιρροϊκό φαινόμενο στον πορθμό του Eυρίπου), έχεις πάντα κάτι διασκεδαστικό να κάνεις. Μία ώρα μόλις μακριά από την Αθήνα, η Χαλκίδα αποτελεί το ιδανικό getaway για τις ημέρες των γιορτών.

 

Κέα – Τζιά

Μόλις μία ώρα από την Αθήνα, είναι ένα νησί κοσμοπολίτικο που προσφέρει τουριστικές επιλογές και nightlife. Ωραία ιδέα, αν θέλετε να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο είναι να κατευθυνθείτε βόρεια στο Γιαλισκάρι, μια παραλία με χρυσή αμμουδιά και γαλανά νερά. Απολαύστε στη συνέχεια τα ουζάκια σας στο Βουρκάρι, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους ιστιοπλόους και τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ