Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Τη δράση «ΠΟΙΚΙΛΟδημιουργώ 2018» διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πετρούπολης διοργανώνει αυτό το καλοκαίρι την δράση “ΠΟΙΚΙΛΟδημιουργώ 2018”, η οποία περιλαμβάνει απογευματινές δημιουργικές και βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Γηπέδων Γρηγορίου (Ποικίλο).

Η εφαρμογή της δράσης γίνεται για πρώτη φορά φέτος πιλοτικά, με προοπτική να παγιωθεί ως θεσμός στην πόλη της Πετρούπολης. Απευθύνεται σε παιδιά από έξι έως δώδεκα ετών και φοιτούν στην πρώτη έως και την έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου.

Περιλαμβάνει μαθήματα εικαστικών, σκακιού, θεάτρου, χειροτεχνίας, βιωματικές δραστηριότητες που θα φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση, όπως μελισσοκομία, ανθοκομία, αλλά και δημιουργικό παιχνίδι, όπως γνωριμία των παιδιών με παλιά παιχνίδια γειτονιάς κλπ.

Στόχος της δράσης είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά το κυριότερο ότι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την φύση, να εξασκήσουν δημιουργικές και βιώσιμες δεξιότητες, να γνωρίσουν παλιούς τρόπους παιχνιδιού (όταν ακόμη μπορούσαν να παίζουν τα παιδιά στους δρόμους και στις γειτονιές), να εντρυφήσουν σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να γνωρίσουν την τέχνη μέσα από την ποικιλομορφία που την διακρίνει.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Από 2 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου για παιδιά Πρώτης έως Τρίτης Δημοτικού (καθημερινές)

Από 12 Ιουλίου έως 20 Ιουλίου για παιδιά Τετάρτης έως Έκτης Δημοτικού (καθημερινές)

Ώρες απασχόλησης:

Από τις 19:00 έως τις 21:00, στις ημερομηνίες που προαναφέρονται.

Η διαδικασία συμμετοχής:

Επειδή η δράση είναι πιλοτική, για φέτος θα γίνει από τους ενδιαφερόμενους μια απλή αίτηση συμμετοχής, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε σαφή εικόνα για το ποσοστό εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ανάλογα με αυτό, και εφόσον έχει ξεπεράσει το ανώτατο όριο αριθμού συμμετοχών (υπολογίζουμε ότι θα είναι γύρω στα 80 παιδιά), θα επακολουθήσει κλήρωση, η οποία θα διεξαχθεί ενώπιον των ενδιαφερομένων.

Θα υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση και ενημέρωση μετά τη λήξη των αιτήσεων.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Πετρούπολης.

Η διάρκεια των εγγραφών ισχύει από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου έως την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στη δράση είναι τα εξής:

  • Πιστοποιητικό Γέννησης παιδιού

  • Λογαριασμός ΔΕΚΟ (ως αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας)

Μπορείτε να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής από τον παρακάτω Σύνδεσμο: https://www.petroupoli.gov.gr/

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ