Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Φροντιστήρια αλληλεγγύης στο Περιστέρι

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Περιστερίου προχώρησε στη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου ξεκινώντας από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ με μαθήματα ξένων γλωσσών αλλά και μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές, με συντονιστή των δραστηριοτήτων που αφορούν θέματα παιδείας τον εντεταλμένο σύμβουλο Δημάρχου κ. Γιώργο Βαθιώτη. Τα έργα καρδιάς ξεκινούν από ένα εσπερινό Λύκειο με σπουδαστές όλων των ηλικιών, χαμηλόμισθοι που αναζητούν και προσπαθούν να κατακτήσουν τα όνειρα τους για μια “καλύτερη ζωή”.    
Τα κοινωνικά φροντιστήρια αλληλεγγύης του Δήμου θα επεκταθούν και στα 4 διαμερίσματα της πόλης. Στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ του 3ου διαμερίσματος στην περιοχή Αγίου Αντωνίου τα μαθήματα αφορούν 5 ξένες γλώσσες  Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Επίσης φροντιστηριακά μαθήματα που αφορούν τα Μαθηματικά κατεύθυνσης, τη Φυσική κατεύθυνσης, τη Γλώσσα-Εκφραση και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τους υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 14 καθηγητές των ανωτέρω ειδικοτήτων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοικοι του Περιστερίου με χαμηλό εισόδημα. Απο την πρώτη μέρα παρουσίασης του προγράμματος υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και 110 μαθητές δήλωσαν ήδη συμμετοχή.
Ο Διευθυντής του 1ου Εσπερινού Τραβασάρος Γιάννης συνεχάρη το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και τον κ. Βαθιώτη, τονίζοντας ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο πρωτοπόρο στο Λύκειό του για τη νεολαία. Ο ίδιος, όπως είπε, θα είναι αρωγός σε αυτή την κοινωνική προσπάθεια αλληλεγγύης. Αλλωστε είναι γνωστό ότι η ενισχυτική διδασκαλία τα προηγούμενα χρόνια ήταν χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την πολιτεία και λόγω περικοπών καταργήθηκε.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ