Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Την προμήθεια tablet και laptop για τους μαθητές δρομολογεί ο Δήμος Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση συνεργασίας είχε την προηγούμενη εβδομάδα με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με θέμα τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση συνεργασίας για το θέμα διάθεσης tablets- laptops από τον Δήμο σε μαθητές και μαθήτριες που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν πραγματικές και ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες.
Όπως αναφέρεται, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μόρφωση και απρόσκοπτα να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.
Ο Δήμαρχος έχει αποστείλει από την αρχή του μήνα, προσωπική επιστολή προς όλους τους Διευθυντές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και τους Συλλόγους Γονέων ζητώντας τους, να παρέχουν στον Δήμο τον αριθμό tablets- laptops που χρειάζονται για τις ανάγκες των μαθητών. Για τη διευκόλυνση της καταγραφής ζητείται ο αριθμός των απόρων οικογενειών, των μονογονεϊκών χαμηλού εισοδήματος, των τρίτεκνων και των πολυτέκνων καθώς και ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν αντικειμενικά ενίσχυσης.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Κηφισιάς, έχει δρομολογηθεί αγορά συσκευών tablets για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων και laptops για τους μαθητές των Λυκείων, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, και θα τους διατεθούν για όσο διάστημα χρειαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ