Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”: Χρηματοδότηση στα έργα σε σχολεία ζητά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο αίτημα για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπέβαλε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ειδικότερα, η Πράξη με τίτλο «Συντήρηση δημοτικών, ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμεΑ», που υποβλήθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας του Προγράμματος «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» στο Πλαίσιο της Πρόσκλησης AT.10 συνίσταται από δύο Υποέργα.

Το Υποέργο 1 αφορά σε εργασίες συντήρησης στις κτιριακές υποδομές και στους αύλειους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης και του 3ου Δημοτικού Σχολείου – 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης με προϋπολογισμό 563.203,32€, ενώ το Υποέργο 2 αφορά στην αντικεραυνική προστασία σχολικών κτιρίων με προϋπολογισμό 75.000,00€.

 

 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στα ζητήματα της σχολικής στέγης και κυρίως στα ζητήματα ασφάλειας, για αυτό εντάξαμε στην αίτησή μας στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης την αντικεραυνική προστασία των εκπαιδευτηρίων μας. Επίσης στο πλαίσιο του πρώτου υποέργου αυτής της αίτησης έχουμε εντάξει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης και το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το 3ο Δημοτικό Σχολείου και το 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης, ώστε να προβούμε σε ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, σε έργα στους αύλειους χώρους, σε αντικατάσταση λαμπτήρων με λαμπτήρες led κ.α.. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα στις δύο δημοτικές μας ενότητες, έργα που περιλαμβάνονταν στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ