Ελάτε στην παρέα μας

Καλλιθέας

Πραγματοποιήθηκε το 8o Μαθητικό Φεστιβάλ στο Δήμο Καλλιθέας

Δημοσιεύθηκε

στις


Με κεντρικό θέμα: «Ειρήνη και Καλλιθέα. Η ιστορία μιας προσφυγούπολης», εκατοντάδες μαθητές των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης , συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου για να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του μαθητικού δημοτικού συμβουλίου, στο πλαίσιο του 8ου  Μαθητικού Φεστιβάλ.
Παρουσία του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Παιδείας Γιώργου Κυριακόπουλου, του Αντιπροέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κώστα Κόκουλου και της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κορίνας Δαμουλιάνου, οι μαθητές ξεδίπλωσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το οξύ θέμα των ημερών, την προσφυγική κρίση και ορμώμενοι από την ιστορία της ίδιας τους της πόλης τόνισαν: «Σιγά μη τους φοβηθούμε, εμείς πάντα θα είμαστε κοντά στους αδύναμους, που τώρα είναι κυρίως οι πρόσφυγες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Σιγά μη φοβηθούμε και γι αυτό θα αγωνιζόμαστε πάντα για την ειρήνη, διότι με το να φοβάσαι τη ζωή, έχεις ήδη πεθάνει. Η σύγχρονη προσφυγική κρίση θα είναι για την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για όλη την ανθρωπότητα μια ηθική διδασκαλία”.
Κοινή ήταν η απαίτηση των μαθητών να ακουστεί η φωνή της αγωνίας για το μέλλον τους: “Είμαστε παιδιά σου Καλλιθέα. Σε μια κοινωνία που θα έπρεπε να κάνουμε όνειρα για το μέλλον μας, δε γνωρίζουμε αν θα υπάρξει καν μέλλον. Χρωμάτισε ξανά τα όνειρά μας, αγωνίσου, μάτωσε για τα παιδιά σου. Μην μας ξεχνάς. Είμαστε παιδιά σου Καλλιθέα».
Το Μαθητικό Φεστιβάλ γίνεται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή όλων των μαθητών της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης της Καλλιθέας και στόχο έχει τη δημιουργία ενεργών και δραστήριων πολιτών που ενδιαφέρονται και αγαπούν τη γειτονιά τους.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ