Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Πολύτιμες υπηρεσίες από το Ψυχοπαιδαγωγικο Κέντρο Παιδιού

Δημοσιεύθηκε

στις


Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο Παιδιού και Οικογένειας «Πνοή» Κηφισιάς λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2015 με την συνδρομή της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».
Λειτουργεί ως  πρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής / κοινωνικής ένταξης.  Πρόκειται για ένα Κέντρο που συμπληρώνει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.  Τα εξατομικευμένα προγράμματα του κάθε μαθητή  έχουν ως στόχο τη βελτίωση και την αποκατάσταση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει.
Το Κέντρο απαρτίζεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία συνεργάζεται για τις ανάγκες των περιστατικών που αντιμετωπίζει.  Η διεπιστημονική ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή και Ειδικό Παιδαγωγό.

Θεραπευτικά προγράμματα που παρέχονται:
– Λογοθεραπεία
– Εργοθεραπεία
– Ειδική Διαπαιδαγώγηση
– Ψυχολογική Στήριξη και Συμβουλευτική Παιδιού και Οικογένειας.

Στα πλαίσια της παρέμβασης σημαντικό κομμάτι αποτελεί η επαφή με το σχολείο του κάθε εξυπηρετούμενου, με την σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου και του γονέα.  Στόχος αυτής της κίνησης είναι να υπάρξει μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των θεραπευτών του Κέντρου και των εκπαιδευτικών, να  μιλήσουμε προσωπικά με τον εκπαιδευτικό για τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζει και να τον διευκολύνουμε στο έργο του όπως και ο ίδιος στο δικό μας.
Εξετάζοντας τις ανάγκες και τις δυνατότητες εξέλιξης του παιδιού μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο ανάπτυξης του, θα λειτουργήσουν επιπλέον δραστηριότητες, όπως: καλλιτεχνικά εργαστήρια, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές συναντήσεις γονέων, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα ‘’Στο Βάθος… ΚΗΠΟΣ’’, θεραπεία μέσω τέχνης, Παιδική Πολιτιστική Λέσχη ‘’ΕΚΦΡΑΣΗ’’, προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης.
Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους και ΔΩΡΕΑΝ για τους άπορους και τους ανασφάλιστους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ
Οδός: Κέδρου 2 & Κίμωνος, Κηφισιά
Τηλέφωνο: 210 6253672
e-mail: [email protected]
Υπεύθυνος Κέντρου – Κοινωνικός Λειτουργός: Ματαλιωτάκης Ιωάννης
Ώρες λειτουργίας: 13:00 – 21:00

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ