Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Παρών ο Νίκος Μπάμπαλος στους αγιασμούς των σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις


Την ευκαιρία να ευχηθούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για μια «καλή σχολική χρονιά» είχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, και τα μέλη της διοίκησης του Δήμου, οι οποίοι παρευρέθηκαν σήμερα στις τελετές αγιασμών των σχολείων της πόλης. «Είμαστε στο πλευρό σας, γιατί το σχολείο είναι πρώτα απ’ όλα ένας ζωντανός οργανισμός, μία μεγάλη οικογένεια, ένα μεγάλο σπίτι», το σύνθημα στον χαιρετισμό του κ. Μπάμπαλου, ο οποίος απηύθυνε δύο σημαντικά μηνύματα προς τα παιδιά και τους καθηγητές τους: αφενός την ανάγκη να μπει ένα στοπ στο φαινόμενο του bullying, αφετέρου την ευθύνη όλων να προστατεύσουν την εικόνα των ανανεωμένων – χάρη στις προσπάθειες και της εργασίες του Δήμου – σχολικών κτιρίων.

Στοπ στο bullying
Ο Δήμαρχος κάλεσε μαθητές και καθηγητές να σταθούν αρωγοί την προσπάθεια που, τα τελευταία χρόνια γίνεται, προκειμένου να εξαλειφτεί το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού: «Είναι ευθύνη όλων μας να μην επιτρέψουμε πρακτικές bullying να συμβούν πουθενά. Η σιωπή, σ’ αυτή την περίπτωση δεν είναι χρυσός, είναι συνενοχή».

Σεβασμός στα σχολικά κτίρια
Παράλληλα, ο κ. Μπάμπαλος ζήτησε από όλους όσους ζουν καθημερινά το σχολείο, να γίνουν, πρωτίστως εκείνοι, υπερασπιστές της καλής εικόνας που έχουν πλέον τα σχολικά κτίρια, έπειτα και από τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλαν οι άνθρωποι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να τα ετοιμάσουν για τη νέα σχολική χρονιά:
«Όπως και εσείς διαπιστώνεται, το προηγούμενο διάστημα παρά τις οικονομικές δυσκολίες και με κλειστές τις τράπεζες, έγινε στα σχολεία μας μια πολύ αποδοτική δουλειά. Με σχεδιασμό, οργάνωση, προγραμματισμό, πολύ έγκαιρα από την αρχή του καλοκαιριού καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο παρεμβάσεων στα σχολεία», τόνισε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε:
«Στόχος μας ήταν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η εκπαιδευτική κοινότητα να λειτουργήσει σε ένα ασφαλές, υγιεινό, αναβαθμισμένο και ευπρεπισμένο σχολικό περιβάλλον. Γι’ αυτό προχωρήσαμε σε σημαντικές παρεμβάσεις με ίδιους πόρους τόσο σε επίπεδο τακτικής συντήρησης, όσο και σε κτιριακές παρεμβάσεις που είχαν χρόνια να γίνουν, αλλά και σε επίπεδο εξοπλισμού των σχολείων.
Κινηθήκαμε με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, εξορθολογισμό των δαπανών και αξιολόγηση των αναγκών.
Ας βάλουμε, λοιπόν, φέτος ένα στοίχημα με τον εαυτό μας: να κινηθούμε με σεβασμό απέναντι στις υποδομές και πάνω απ’ όλα απέναντι στους δασκάλους και τους συμμαθητές μας.
Γιατί όταν σεβόμαστε τους γύρω μας και το μέρος στο οποίο περνάμε τόσες ώρες την ημέρα, στην πραγματικότητα σεβόμαστε τον εαυτό μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ