Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Οι προετοιμασίες του Δήμου Αιγάλεω για το άνοιγμα των σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις δράσεις προετοιμασίας για την επανέναρξη και των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων αναφέρθηκε σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Γιάννης Γκίκας.

Ο ίδιος αναφέρει αναλυτικά:

“Όλο αυτό το διάστημα καθαρίσαμε, απολυμάναμε και τροποποιήσαμε όλους τους χώρους, για να υποδεχθούμε με ασφάλεια τα παιδιά της πόλης στους βρεφικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι εργαζόμενοι έχουν εξοπλιστεί με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, όπως τα απαιτούμενα αντισηπτικά αλλά και ιδιαίτερη διάθεση για να μάθουν μέσω του παιχνιδιού στα παιδιά μας τους κανόνες ασφαλείας, ώστε να χρησιμοποιηθούν μόνο όσο απαιτείται κι όχι παραπάνω. Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου άλλωστε έχει φροντίσει ώστε να εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας και προστασίας των παιδιών, ακόμα κι αν επιβαρυνθεί ο εσωτερικός προϋπολογισμός τους με υλικά μίας χρήσης αυτή την περίοδο.

Ξεκινάμε με ένα μειωμένο ωράριο από τις 7 μέχρι τις 2, βάσει των προδιαγραφών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Θα χρειαστούμε τη συνεργασία όλων φυσικά, καθώς όσοι φέρνουν και παίρνουν τα παιδιά θα χρειαστεί να τηρούν κι εκείνοι τα μέτρα προστασίας.

Οι υπεύθυνοι των σταθμών έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους γονείς για να δημιουργηθούν τα τμήματα έως 15 παιδιά και όταν είναι απαραίτητο να λειτουργούν τα τμήματα εκ περιτροπής μέσα στην εβδομάδα. Αναλόγως με το αν έρθουν όλες τις ημέρες τα παιδιά, έχουν προχωρήσει όλες οι ενέργειες ώστε να μην επιβαρυνθούν οι γονείς με το σύνολο των τροφείων. Όποιος γονέας βέβαια αποφασίσει να μην έρθει το παιδί αυτή τη χρονιά, θα απαλλαγεί από την υποχρέωση να καταβάλει τα τροφεία για αυτό το διάστημα. Υποδεχόμαστε τα παιδιά της πόλης μας με όλες τις δυνάμεις για να επανέλθουμε σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς. Καλή επιστροφή!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ