Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Οι Γονείς ζητάνε από τον Πρωθυπουργό την κατάργηση του ΦΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις


Την κατάργηση της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ζητάει από τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα η «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας». Θυμιζουμε πως η κυβέρνηση έδωσε νέα παράταση στη μη εφαρμογή του ΦΠΑ  μέχρι και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, οπότε και θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση, καθώς αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα. 
Στην επιστολή των γονέων αναφέρονται τα εξής:
«Oι γονείς των 85.000 µαθητών και µαθητριών, που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία, είµαστε βέβαιοι και βέβαιες ότι θα τηρήσετε τη δέσµευσή σας και θα προχωρήσετε άµεσα στην κατάργηση της επιβολής ΦΠΑ στις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αντιλαµβανόµαστε ασφαλώς την ανάγκη εξεύρεσης ισοδύναµων µέτρων, ώστε να µην υπάρξουν κενά στον κρατικό προϋπολογισµό. Θεωρούµε όµως – και πιστεύουµε ότι ως γονιός συµφωνείτε µαζί µας – ότι κανένα ισοδύναµο δεν µπορεί να είναι πιο σηµαντικό από την ηρεµία
των παιδιών µας, στα οποία το ενδεχόµενο αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος προκαλεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα.
Γνωρίζετε καλά, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι η επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα έχει πολλές και εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες :
– Για χιλιάδες παιδιά, που θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολείο.
– Για τη Δηµόσια Εκπαίδευση, που θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες αυξηµένου αριθµού µαθητών και µαθητριών, µε αντίστοιχη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισµού.
– Για εκατοντάδες εργαζόµενους κι εργαζόµενες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, που θα βρεθούν στην ανεργία.
– Για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς, που θα δούµε να ανατρέπεται πλήρως ο οικογενειακός µας προγραµµατισµός.
Όλα αυτά πρέπει και µπορούν να αποφευχθούν, µε την κατάργηση του µέτρου. Υπολογίζουµε σε σας, ώστε αυτό να γίνει άµεσα. Όχι µόνο γιατί ως
πολιτικός πρεσβεύετε το νέο, ενώ η αθέτηση δεσµεύσεων χαρακτηρίζει το παλιό, αλλά και γιατί αυτό είναι και σωστό και δίκαιο.»

Ποια είναι η Επιτροπή
Η «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας», αποτελείται από οργανωµένους Συλλόγους Γονέων 55 Ιδιωτικών Σχολείων και Επιτροπές Γονέων που εκπροσωπούν γονείς επιπλέον 91 Ιδιωτικών Σχολείων που δεν διαθέτουν Συλλόγους Γονέων από όλες τις πόλεις της Ελλάδας (Αττική, Πειραιά, Αγρίνιο, Άργος, Βόλος, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαµάτα, Κατερίνη, Κόρινθος, Λάρισα, Ναύπακτος, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδος, Σέρρες, Σύρος, Τρίκαλα, Χανιά).
Στα συγκεκριµένα συνολικά 146 αυτά ιδιωτικά σχολεία φοιτούν περίπου 60.000 µαθητές και µαθήτριες από το σύνολο των 85.000 µαθητών & µαθητριών που σήµερα φοιτούν σε Ιδιωτικά Σχολεία σε όλη την Ελλάδα και εκπροσωπούµε περίπου 120.000 γονείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ