Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Μαθήματα παγκόσμιας ιστορίας στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ο κύκλος των «18 Μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας», ο οποίος είχε τεραστία απήχηση στον κόσμο. Ομιλήτρια  του πεντάμηνου κύκλου μαθημάτων, η χαρισματική καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρώ Ευθυμίου.
Ο Δήμαρχος κ. Παντελής Ξυριδάκης, τμώντας την προσφορά της Καθηγήτριας της έδωσε τιμητική πλακέτα τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση, διαρκείας πέντε μηνών, κάθε εβδομάδα, είναι η μεγαλύτερη σε ποιότητα και μαζικότητα εκδήλωση των τελευταίων χρόνων  του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.
Στο τελευταίο συνοπτικό μάθημα ακούστηκαν μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου και παρουσιάσθηκαν αφίσες, βιβλία και γραπτά από διάφορες ιστορικές εποχές από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.  Η διοργανώτρια Αντιδήμαρχος Κατερίνα Πετρίτση- Μουράντ με τη συνεργασία της Προέδρου της Μορφωτικής & Πολιτιστικής Λέσχης Φιλοθέης  Λένας Δρομάζου, δώρισαν στην Μαρώ Ευθυμίου το αντίγραφο γλυπτό του  Γιώργου Ζογγολόπουλου «Τέσσερις Εποχές».
Η συγκινητική τελευταία βραδιά τελείωσε με τον κόσμο να χειροκροτά όρθιος τη Μαρώ Ευθυμίου η οποία υποσχέθηκε να συνεχίσει του χρόνου με τον κύκλο των «Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας». Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι τα μαθήματα ήταν δωρεάν και η καθηγήτρια τα προσέφερε χωρίς αμοιβή.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ