Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Μάθημα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Δημοσιεύθηκε

στις


Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων των Βριλησσίων, εκπαιδευτικών και εξειδικευμένων επιστημόνων, ολοκληρώθηκε η ημερίδα, την οποία συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας και ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ), για τον σχολικό εκφοβισμό(bullying), στο Πάρκο ‘Μ.Θεοδωράκης’.
Στην πρώτη θεματική ενότητα, συζητήθηκαν τα αίτια και οι επιπτώσεις του φαινομένου, έγιναν βιωματικές αναφορές εκ μέρους των μαθητών και αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μαθητών και των επιστημόνων. Κατά την απογευματινή δεύτερη ενότητα, αναλύθηκε το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και πώς αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά των μελών της οικογένειας.
Θεατρικά και χορευτικά δρώμενα από τους μαθητές εμπλούτισαν την εκδήλωση, η οποία έκλεισε με unplugged συναυλία μαθητών.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Σ. Χαντζάρα-Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γ. Χονδροματίδης, η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ κα Β. Λάμπρου-Αρσένη, η Πρόεδρος της Α’ Σχολικής Επιτροπής, κα. Γ. Παρασκευοπούλου –  η Δημοτική Σύμβουλος κα Α. Γκανά –  η οποία είχε αναλάβει την επιμέλεια του θεατρικού δρώμενου, η κα Χ. Παπαδοπούλου, μέλος του ΔΣ ΟΚΠΑ και υπεύθυνη οργάνωσης καθώς και η – Δημοτική Σύμβουλος κα Μ.Πολίτη  και υπεύθυνη για την επικοινωνία και προώθηση της ημερίδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ