Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κλείσιμο σχολείων: Τι θα γίνει με τα χαμένα μαθήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η απόφαση ήταν πολύ συνειδητή μετά την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου να ακολουθούμε τις υποδείξεις των επιστημόνων. Η ΕΟΔΥ αποφάσισε ότι λόγω της διασποράς και των κρουσμάτων θα ήταν καλύτερο να αναστείλουμε τη λειτουργία για να ανατραπεί η διασπορά».

Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, μιλώντας στο Mega, αναφορικά με το «λουκέτο» 14 ημερών στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας λόγω κορονοϊού.

«Η ενημέρωση που έχουμε έως τώρα είναι ότι μιλάμε για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δεν καλύπτει η απόφαση τα φροντιστήρια αλλά αναφέρεται σε πανεπιστήμια, ΙΕΚ, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. –περιμένουμε την κοινή υπουργική απόφαση» τόνισε η υφυπουργός.

Σχετικά με το τι θα γίνει με τα χαμένα μαθήματα απάντησε πως «αν έχουμε μα περίοδο των 14 ημερών τότε υπάρχει η υπουργική απόφαση και εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία από τον Φεβρουάριο όπου αναφέρονται οι τρόπο που κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις ώρες».

«Για περαιτέρω αξιοποίηση πάνω των 15 ημερών μπορεί να γίνει εισήγηση από τον περιφερειακό διευθυντή με απόφαση του υπουργείου αλλά το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό είναι όλα τα σενάρια που γίνονται στο υπουργείο Παιδείας και για πιθανή χρήση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ