Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Κεραμέως: «Υπό συζήτηση η κατάργηση της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως η άρση τη χρήσης της μάσκας στις σχολικές αίθουσες είναι ένα θέμα υπό συζήτηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Υπό συζήτηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη φαίνεται πώς είναι το θέμα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με την υπουργό Παδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, με την ίδια να εκτιμά πως οδεύουμε προς άρση του μέτρου.

Ωστόσο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είχε δηλώσει πως αν αποφασιστεί άρση της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας στα σχολεία, «αυτή θα «εφαρμοστεί» άμεσα και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε. Έχω εντύπωση πως δεν θα υπάρξει αλλαγή για τα σχολεία γιατί είναι λίγες οι ημέρες μέχρι να τελειώσουν τα μαθήματα».

Υπενθυμίζουμε πώς στην τελευταία ενημέρωση του Θάνου Πλεύρη, ανακοινώθηκε το τέλος της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Οι ανακοινώσεις περιλάμβαναν την απελευθέρωση στη χρήση μάσκας ωστόσο, υπήρξε ισχυρή σύσταση για χρήση της σε περίπτωση συνωστισμού.

Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Νοσοκομεία
  • Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Στα Μέσα Μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις

Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί τι θα γίνει με τη μάσκα σε σχολεία και σε πλοία. Σχετικά με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη, ο οποίος επεσήμανε χθες ότι “Είμαστε πλέον στις 16 μέρες και έχει μεσολαβήσει και μία εβδομάδα πριν την 1η Μαΐου που ήτανε Πάσχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ