Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Erasmus+στο Δήμο Πεντέλης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκπρόσωποι πέντε ευρωπαϊκών χωρών συναντήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων κατά την εβδομάδα Erasmus+ για την από κοινού με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς υλοποίηση του καινοτόμου Προγράμματος με τίτλο « Stay 3EStay Ecofriendly, Entrepreneurial, European».

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί την κορωνίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς προάγει τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών διαφορετικών χωρών και ανταλλάσσονται ενδιαφέρουσες διδακτικές πρακτικές.

Συγκεκριμένα, αυτό ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018. Ο Δήμος Πεντέλης έχει θέσει το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του , ήταν και συνεχίζει να είναι αρωγός , μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης καλωσόρισε τους δεκαπέντε εκπαιδευτικούς (τρεις από κάθε χώρα – εταίρο), στο Μέγαρο της Δ. Πλακεντίας την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 19.00.

Οι συνεργαζόμενες χώρες – εταίροι είναι η Πολωνία,η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ρουμανία και η Ελλάδα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βελισσάριος Ψυχογιός και η υπεύθυνη του προγράμματος για την ελληνική συμμετοχή κ. Ματίνα Φριλίγκου καλωσόρισαν τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς και τους δεκαεπτά μαθητές τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στο Σχολείο.

Ακολούθησε γιορτή υποδοχής που περιλάμβανε χορευτικά από όλες τις χώρες – εταίρους από τους Έλληνες μαθητές και ετοιμάστηκε από τους γυμναστές, τη μουσικό και τους άλλους εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας που εκπονούν το πρόγραμμα.

Κατά την εβδομάδα Erasmus+ από 12 Μαρτίου 2018 έως 16 Μαρτίου 2018 ακολουθήθηκε το πρόγραμμα με τις δραστηριότητες α) της μεικτής τάξης που αποτελείτο από Έλληνες μαθητές που φιλοξενούν και φιλοξενούμενους μαθητές β) των εκπαιδευτικών από τις έξι χώρες που εκπονούν το πρόγραμμα γ) μεικτής τάξης και εκπαιδευτικών.

Εκπαιδευτικοί και μεικτή ομάδα μαθητών σιτίζονταν καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο εξοχικό κέντρο «Ο Τέλης». Ιδιαίτερα ξεχωριστή δράση, η αναδάσωση του Πεντελικού όρους, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 υπό την αιγίδα του Δήμου παρουσία του αντιδημάρχου κ. Ηλία Βιλιώτη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε περιηγήσεις στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στο μαγευτικό Ναύπλιο.

Οι εντυπώσεις των εταίρων ήταν άριστες τόσο για την οργάνωση όσο και για τη φιλοξενία τους. Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα σφυρηλατήθηκαν σχέσεις φιλίας και αγαστής συνεργασίας και παράχθηκαν γόνιμες ιδέες και ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προϊόντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ