Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Επίσκεψη Μανούρη στη Θράκη ενόψει σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύθηκε

στις


Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Διεθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος  Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), κ. Παναγιώτης Μανούρης, συνόδευσε τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο, τον Υφυπουργό Δερμετζόπουλο και τους γενικούς Γραμματείς Δια Βίου Μάθησης κ. Τσιρώνη και Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή, σε επίσημη επίσκεψη στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, στο διάστημα 27 έως 29 Αυγούστου.
Ο κ. Μανούρης, που είναι και επικεφάλης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Νέας Ιωνίας, είχε συναντήσεις εργασίας με τους αρμόδιους για τα προγράμματα που υλοποιεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην περιοχή της Θράκης, όπως αυτά των «Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας» των «Σχολών Γονέων» και των « Κέντρων Δια Βίου Μάθησης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης δήλωσε: «Σκοπός της επίσκεψης του Υπουργού και όλης της αποστολής, ήταν να επιβλέψουμε και να διασφαλίσουμε την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, έτσι ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου καθηγητές και μαθητές να είναι στις τάξεις και τα βιβλία στα θρανία. Ήρθαμε προκειμένου να ακούσουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής, για αυτό και συζητήσαμε με φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θράκης, με συλλόγους διδασκόντων και γονέων, με τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Θράκης, με τους Δημάρχους της περιοχής, καθώς και με εκπρόσωπους Ιεροδιδασκάλων και μουσουλμάνων θεολόγων».

Μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτης Μανούρης, μετά από επιθυμία του Υπουργού και του Υφυπουργού, δεσμεύτηκε για την διοργάνωση διημερίδας με θέμα την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα, που θα γίνει τον Νοέμβριο στην Θράκη. Παρόμοια διημερίδα είχε γίνει πρόσφατα στο Ηράκλειο της Κρήτης με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ