Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις


Το  Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίας Παρασκευής ολοκλήρωσε με επιτυχία τη σχολική χρονιά 2014-2015, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς σε 30 μαθητές  και απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άπορων ή οικονομικά αδύνατων οικογενειών. Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής , που  οργάνωσε και υλοποίησε το πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας Πάνος Γκόνης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τραυλός:
– Ευχαριστούν θερμά  τους  καθηγητές Αλεξίου Σπύρο, Γιαπιτζάκη Γιάννη, Δουφεξόπουλο Σταύρο, Ζορμπά Χαριτίνη, ΚαΪσίδη Μιχάλη, Λουκά  Αντωνία, Μητσανά  Άννυ, Νικόπουλο Γιάννη, Πίσπα Γεωργία, Προμπονά Γιάννη, Τσάκαλο Παναγιώτη, Τσάκαλο Στάθη και Τζοβαρίδου Γεωργία για την εθελοντική διδασκαλία τους και ταυτόχρονα
– Καλούν όσους εκπαιδευτικούς έχουν το χρόνο και μπορούν να παρέχουν δωρεάν μαθήματα να δείξουν την αλληλεγγύη τους και τη νέα σχολική χρονιά.
Προκειμένου να προγραμματιστούν έγκαιρα οι ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς 2015 – 2016, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα ( στόχος είναι να ξεκινήσουν από τα μέσα του Σεπτέμβρη), ο Δήμος ενημερώνει ότι:
– Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες και στις ώρες 15:00 με 20:00. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και κατόπιν στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.
– Τα τμήματα δεν θα υπερβαίνουν τους οκτώ μαθητές και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές με αδικαιολόγητες απουσίες θα χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
– Το ωρολόγιο πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα το καταρτίσει η πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή του.
– Οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή  καθημερινά από 1 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου και από 24 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 415-417).

Δικαιολογητικά
Απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
α) Αίτηση συμμετοχής από τον γονέα ή κηδεμόνα όταν αφορά ανήλικο μαθητή ή αίτηση του ενδιαφερόμενου όταν αφορά ενήλικο μαθητή.
β) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
γ) Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή.
δ) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ και Ε9, ή βεβαίωση απαλλαγής υποβολής φορολογικής δήλωσης.
ε) Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
στ) Κάθε άλλο έγγραφο, εφόσον υπάρχει, που τεκμηριώνει την οικονομική δυσκολία ή αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας, δάνεια, γνωμάτευση αναπηρίας, έκθεση κοινωνικής έρευνας κ.α
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται στο Τμήμα Παιδείας (Κα. Τζανή, Κα Μάνδρου) στα  τηλέφωνα 2132004568, 2132004601

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ