Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Δια Βίου Μάθηση και στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις


Για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν τη λειτουργία του Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, στο οποίο υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής Εμβέλειας.
Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης είναι μια βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων, που λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής και οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα.
Οι στόχοι αυτών των προγραμμάτων είναι:
– Η δημιουργία θετικής στάσης των εκπαιδευομένων ως προς τη μάθηση και ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, καθώς και την ικανότητα προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός εξελισσόμενου κοινωνικό – οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών.
– Σύνδεση ή επανασύνδεση ενηλίκων με την εκπαιδευτική διαδικασία, την οποία για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν.
– Ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας, καθώς και τη διατήρηση της θέσης εργασίας ή της επαγγελματικής εξέλιξης.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε :
Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Στ. Καραγεώργη 2, Τ.Κ. 14121, 1ος όροφος.
Τηλ : 213 2000 114,  email: [email protected]
Δηλώσεις συμμετοχής:  Δευτέρα – Παρασκευή από 10:00 – 13:00  και Τετάρτη από 18:00 – 21:00
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ