Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Διαγράμμιση χώρων παιχνιδιού σε Δημοτικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διαμόρφωση χώρων παιχνιδιού στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής στο πλαίσιο προγράμματος για την  αντιμετώπιση της Παιδικής  Παχυσαρκίας που υλοποιείται  σε  συνεργασία  με  το  Γενικό  Νοσοκομείο  Παίδων  Αθηνών  «Παν. & Αγλαΐας  Κυριακού».

Το πρόγραμμα απαιτεί τη  διαγράμμιση  4  χώρων  παιχνιδιού  για  την  ενίσχυση  της  φυσικής  δραστηριότητας  των  μαθητών  στο  διάλειμμα με σχοινάκι, κουτσό και άλλα παιχνίδια που συνδυάζουν την άσκηση νε το παιχνίδι. Για αυτό το λόγο, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πασχάλης Γονατάς συνεργάστηκε με το διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Χασιώτη και την δασκάλα φυσικής αγωγής του σχολείου κα Ανδρονίκη Αλεξιάδη. Ο Αντιδήμαρχος, εικαστικός στο επάγγελμα, συμμετείχε στη δράση λόγω της εξοικείωσής του με τα χρώματα και της πολύχρονης εμπειρίας του όπως έχει κάνει με πολλές ανάλογες δράσεις σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.  
Η Παρέμβαση συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αφορά στην υλοποίηση δράσεων αγωγής και προαγωγής της υγείας του παιδικού πληθυσμού σε όλη την επικράτεια, μετά από έρευνα των προσδιοριστικών παραγόντων της δημόσιας υγείας.
Κύριος στόχος είναι η αλλαγή γνώσεων, στάσεων και συμπεριφορών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του παιδικού και νεανικού πληθυσμού της χώρας μας με απώτερο σκοπό τη μείωση του επιπολασμού της παχυσαρκίας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της υλοποίησης μιας σειράς ενεργειών αποτύπωσης, πρόληψης, αγωγής υγείας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του παιδικού και εφηβικού πληθυσμού, σε δείγμα 40.000 παιδιών της χώρας.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.paidiaskisidiatrofi.gr/

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ