Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Δήμος Περιστερίου: Δράσεις πρόληψης του εθισμού στο διαδίκτυο στα σχολεία της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια σειρά από ημερίδες στα σχολεία της πόλης εγκαινίασε ο Δήμος Περιστερίου, αναφορικά με τον εθισμό και τους κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Η αρχή έγινε στις 23 Νοεμβρίου 2022, στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου, όπου σε πρώτη φάση, οι αξιωματικοί και ψυχολόγοι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ.κ. Μ. Καρράς και Γ. Νάκος, ο κ. Παναγιώτης Παχατουρίδης, στέλεχος της Facebook και της Google και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας του Δήμου Περιστερίου Γιώργος Τσίνας, παρουσίασαν σε γονείς των μαθητών και εκπαιδευτικούς πολιτικές για την αντιμετώπιση του εθισμού των παιδιών στο διαδίκτυο, πώς να αντιληφθούν περιπτώσεις εξάρτησης και να δράσουν γονείς και εκπαιδευτικοί αλλά και πώς να αντιμετωπίσουν κινδύνους που ελοχεύουν μέσα από τη χρήση του internet.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, δήλωσε: «Μια σειρά ημερίδων ξεκινήσαμε στα σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να ενημερώσουμε μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει κανείς στο διαδίκτυο αλλά και πώς να προστατευθεί αν πέσει θύμα δικτυακής απάτης. Σύμμαχός μας, στην προσπάθεια αυτή, είναι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αποτελεί συνεργάτη μας για να κρατήσουμε το καλύτερο Περιστέρι, τα παιδιά μας, ασφαλή στο χώρο του διαδικτύου».

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας Γιώργος Τσίνας, σημείωσε ότι: «Από το 17ο Γυμνάσιο, ξεκινήσαμε μια σειρά από ημερίδες που θα περάσουν σχεδόν από όλα τα σχολεία της πόλης και θα μιλήσουμε για την εξάρτηση από το διαδίκτυο, τους κινδύνους και τις απειλές που έχει ο χώρος του ίντερνετ. Περισσότερο όμως, θα προσπαθήσουμε να πείσουμε γονείς και παιδιά να μιλήσουν όταν νιώσουν ότι πέφτουν θύματα εκβιασμού και απάτης μέσα από το διαδίκτυο. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα πρόληψης και ασφάλειας για όλους τους μαθητές της πόλης μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

Οι ημερίδες, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε συνεργασία με εξειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης, ψυχολόγους και ανθρώπους της τεχνολογίας και καλούνται οι διευθυντές των σχολείων να έρθουν σε επαφή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τσίνα (τηλ. 2105701012), προκειμένου να προγραμματισθούν ανάλογες ενημερωτικές ημερίδες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ