Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ενίσχυση της δίχρονης προσχολικής αγωγής με νέες αίθουσες

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις αυλές των νηπιαγωγείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τοποθετήθηκαν οι επιπλέον αίθουσες οι οποίες θα στεγάσουν τα παιδιά που μπήκαν φέτος στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή.

ΠΙο συγκεκριμένα, οι προκατασκευασμένες αίθουσες, που διαθέτουν σύστημα ψύξης – θέρμανσης και τουαλέτες ειδικές για μικρά παιδιά, μπήκαν σε χώρους των 1ου, 3ου, 4ου, 12ου Νηπιαγωγείων, ενώ στο 7ο Νηπιαγωγείο ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση της τουαλέτας για να λειτουργήσει η αίθουσα που έχει ήδη μπει και εκεί.

 

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα ο Δήμος είχε φροντίσει τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε εξίσου λειτουργικούς χώρους, έχοντας δημιουργήσει προσωρινά τμήματα νηπιαγωγείου σε διαθέσιμες και διακριτές αίθουσες των παρακείμενων δημοτικών παιδικών σταθμών.

 

 

Όσον αφορά τη διαδικασία που απαιτήθηκε για την εκγατάστασή τους, ο Δήμος είχε έτοιμο τον διαγωνισμό για την προμήθεια των προκατασκευασμένων αιθουσών και την εργολαβία της εγκατάστασής τους από τον Ιούλιο, με στόχο οι αίθουσες να έχουν τοποθετηθεί πριν την έναρξη της τρέχουσας φετινής χρονιάς. Ωστόσο, υπήρξε καθυστέρηση στον έλεγχο της διαδικασίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η παρέμβαση της δημοτικής αρχής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ