Ελάτε στην παρέα μας

Δάφνης – Υμηττού

Δήμος Δάφνης-Υμηττού:Ιδρύθηκε το “Ανοιχτό Πανεπιστήμιο”

Δημοσιεύθηκε

στις


Με απόφαση του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχαήλ Σταυριανουδάκη, ιδρύθηκε και αρχίζει τη λειτουργία του το “Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο” (Ε.Α.Π.) του Δήμου. Στην ενημερωτική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής: “Το Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο αποτελεί θεσμό συμμετοχικής δημοκρατίας που φιλοδοξεί να προσφέρει έγκυρη γνώση και πληροφόρηση στα θέματα που ενδιαφέρουν τον σημερινό ενεργό πολίτη. Είναι Ελεύθερο στη διακίνηση των ιδεών και την καλλιέργεια της γνώσης σε όλες τις επιστήμες, την τέχνη, τον πολιτισμό, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Είναι Ανοικτό όχι μόνο στην προσέλευση αλλά και στη συμμετοχή όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από επίπεδο εκπαίδευσης, γνώσης, ηλικίας και οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης, στη διαμόρφωση του προγράμματος.
Είναι Πανεπιστήμιο με την έννοια της παροχής έγκυρων και τεκμηριωμένων θέσεων και απόψεων και κυρίως διαλεκτικής συζήτησης σε όλα τα θέματα που απασχολούν το δημότη. Γι αυτό και συμμετέχουν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καταξιωμένοι επιστήμονες,  αλλά και επαγγελματίες που έχουν τη γνώση και την εμπειρία και κυρίως τη διάθεση να τη μοιραστούν μαζί μας”.
Τα θέματα της πρώτης ενότητας (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2015) επιλέχθηκαν από την Οργανωτική-Επιστημονική Επιτροπή, που με την ευκαιρία της ιδρυτικής διακήρυξης καλεί τους πολίτες του Δήμου σε ενεργητική συμμετοχή για τη διαμόρφωση των ενοτήτων του προγράμματος 2016.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ