Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Αναγνώριση των κόπων μαθητών και γονέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ευόδωση των προσπαθειών των περισσότερων από 580 μαθητών της πόλης που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κατά το 2013, τίμησε και φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου στην καθιερωμένη ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης Αμαρουσίου.

Παρουσία καθηγητών, συγγενών αλλά και φίλων των παιδιών, τους επαίνους στους επιτυχόντες μαθητές παρέδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος είπε πως πρόκειται για μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των προσπαθειών τους για την κατάκτηση μίας θέσης σε ένα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και επιβράβευσης για τη δίψα τους για γνώση, σε εποχές όπου η παιδεία βρίσκεται σε κρίση και παρατηρούνται ιδιαίτερα φαινόμενα απομόρφωσης.
O κ. Πατούλης, ευχήθηκε ολόψυχα σε όλους κάθε επιτυχία στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους, όπως και να μην πτοούνται από τις δυσκολίες αλλά με επιμονή να επιδιώκουν τον επόμενο στόχο τους. Επίσης, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους καθηγητές και τους γονείς για τη σημαντική τους υποστήριξη ως συναγωνιστές των παιδιών στην πορεία τους προς την επιτυχία.
Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του  αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου Αμαρουσίου για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, στην υποστήριξη από μέρους των δημοτικών υπηρεσιών της λειτουργίας των σχολείων της πόλης και του θεσμού της παιδείας, ευρύτερα, αλλά και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων μαθητών για να έχουν ισότιμα το δικαίωμα πρόσβασης στη γνώση.
Οι μαθητές που επέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ήταν από το 1ο Λύκειο,  το 2ο Λύκειο, το 3ο Λύκειο, το 4ο Λύκειο, το 5ο Λύκειο, το 6ο Λύκειο, το 8ο Λύκειο,  το 9ο Λύκειο, το Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, το ΕΠΑ.Λ Αναβρύτων, το 1ο ΕΠΑ.Λ και από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Οι επιτυχόντες μαθητές κατά την παραλαβή του επαίνου τους ανά σχολείο έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αμαρουσίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ