Κεντρικό Θέμα
Σχολεία: Τι γίνεται με τις μάσκες στις Πανελλήνιες 2022 – Πότε αποφασίζεται για το voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, διευκρίνισε πως σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία υπάρχει πρωτόκολλο βάσει του οποίου, όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με αυτό να υποβάλλονται σε δυο self test, ένα την πρώτη μέρα κι ένα την τέταρτη μέρα της επαφής.
Παράλληλα, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν ένα rapid test κάθε εβδομάδα με δικά τους έξοδα. Συμπλήρωσε δε πως σε περίπτωση κρούσματος, το σχολείο είναι αυτό που θα διαθέτει τα self test στους μαθητές, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες που συνεχίζουν να έχουν υγειονομικά πρωτόκολλα με τη διεξαγωγή τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η κυρία Κεραμέως, αφού τόνισε ότι «στα σχολεία κερδίσαμε την μάχη με τον κορονοϊό», είπε ότι τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και στα Δημοτικά στις 15 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στα σχολεία θα γίνουν μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα και οι Πανελλήνιες 2022 θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και την επόμενη μέρα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.
Το αν οι διαγωνιζόμενοι στις Πανελλήνιες 2022 θα φορούν μάσκες είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί από την επιτροπή των ειδικών. Από αύριο όμως που θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοράνε κανονικά μάσκες μέσα στην τάξη.
Για τον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς, η κυρία Κεραμέως επεσήμανε ότι επί 12 έτη δεν έγινε καμιά πρόσληψη εκπαιδευτικού παρά μόνο τοποθετήσεις αναπληρωτών. «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε 16.200 προσλήψεις και θα κάνουμε ότι χρειάζεται και φέτος έγκαιρα».
Για τις σχολικές εκδρομές, η κυρία Κεραμέως είπε ότι θα γίνουν με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για όλα τα μέσα μεταφοράς.
Τέλος και μεταξύ άλλων, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτως να πάρουν voucher 200 ευρώ για την αγορά υπολογιστή, tablet κλπ.
-
Ειδήσεις4 έτη πριν
Κλειστά αύριο σχολεία της Αττικής. Όσο περνάει η ώρα η λίστα μεγαλώνει… Συνεχής ενημέρωση
-
Αγίας Βαρβάρας3 έτη πριν
Ποια σχολεία θα ανοίξουν αργότερα αύριο (25/11) λόγω κακοκαιρίας
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
Δήμος Νέας Ιωνίας: Μάχη για την 2η θέση
-
Ειδήσεις3 έτη πριν
“Κλείδωσε” η πρώτη θέση στο Ηράκλειο Αττικής
-
Κεντρικό Θέμα3 έτη πριν
Εκλογές 2019: Αποτελέσματα Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας
-
Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης4 έτη πριν
Ανακοίνωση συνεργασίας του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου με την τ. Αντιδήμαρχο Κηφισιάς κα Νίνα- Ασπασία Βλάχου
-
Αμαρουσίου4 έτη πριν
11 υποψήφιοι ανακοινώθηκαν από τον Γιώργο Καραμέρο και το # Ενωμένο Μαρούσι
-
Αμαρουσίου4 έτη πριν
Οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Αμαρουσίου στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 26ης Ιουλίου 2018