Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Στην Ισπανία το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής για το πρόγραμμα Erasmus+ «ΤΑG»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η διακρατική κινητικότητα του Προγράμματος Erasmus+ KA229 «ΤΑG» (Town Accessed with Games), στην Τορντεσίγιας της Ισπανίας.

Από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αγγελική Τάκη (ΠΕ06), Βασιλική Αβράμη (ΠΕ11) και Ντίνος Βρυώνης (ΠΕ70, Διευθυντής).

Η ισπανική ομάδα των εκπαιδευτικών υποστήριξης του Προγράμματος, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδοχής CEIP Pedro I, φρόντισαν ώστε όλοι μαζί οι εταίροι (Γερμανία, Τουρκία, Σλοβενία, Ελλάδα και Ισπανία) να ζήσουμε μια πολύ δημιουργική και όμορφη εβδομάδα.

Οι εκπρόσωποι του σχολείου κατέθεσαν την εμπειρία τους ως εξής: “Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας επεξεργαστήκαμε θέματα οργανωτικά σχετικά με το έργο μας και ασχοληθήκαμε με το κύριο θέμα του μίτινγκ που ήταν «Παιχνίδια και ενεργητικές στρατηγικές μάθησης για την Υγεία, την Ηθική και τη Δημοκρατία». Συμμετείχαμε με τα παιδιά σε δραστηριότητες και παιχνίδια συνεργασίας, δημιουργικότητας και δεξιοτήτων, τεχνολογίας και STEM, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια δράσης εσωτερικού χώρου καθώς και παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια.

Επίσης, διδάξαμε μερικές λέξεις της μητρικής μας γλώσσας στα παιδιά της Γ΄ τάξης του Ισπανικού σχολείου και παίξαμε δύο ελληνικά, παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια.

Παράλληλα, γνωρίσαμε στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ζήσαμε όμορφες εμπειρίες τόσο στην ιστορική πόλη Τορντεσίγιας όσο και στο Βαγιαδολίδ και τη Σαλαμάνκα στις οποίες ξεναγηθήκαμε.

Γυρίζουμε εμπλουτισμένοι με πολλές όμορφες εμπειρίες και καλές πρακτικές μέσα από τις διαφορετικές κουλτούρες και έτοιμοι/ες να τις μοιραστούμε με όλη τη σχολική κοινότητα.”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ