Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Πανελλήνιες 2022 – Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προς υποψήφιους: «Να ευλογηθεί από τον Θεό η προετοιμασία σας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος Β’.

Μήνυμα – κάλεσμα στους μαθητές να κατεβούν στο στίβο των Πανελληνίων Εξετάσεων «καλά προετοιμασμένοι αλλά χωρίς υπέρμετρο άγχος, με την συγκέντρωση πού χρειάζεται, ψυχραιμία, αισιοδοξία και προπάντων αυτοπεποίθηση», έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος εύχεται «από καρδιάς» υγεία, αντοχή και υπομονή στους μαθητές ώστε να πετύχουν στις προσπάθειές τους και συμπληρώνει: «Με ψυχική ηρεμία και γαλήνη, να ευλογηθεί από τον Θεό η προετοιμασία πού κάνετε εδώ και πολύ καιρό και να δοκιμάσετε την χαρά τής επιτυχίας».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου: 

Αγαπητά μου Παιδιά,

Λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, στις οποίες θα λάβετε μέρος, θέλω να μοιρασθείτε μαζί μου την δικαιολογημένη αγωνία σας και τον μόχθο τής κοπιαστικής προσπάθειας, προκειμένου να προετοιμασθείτε κατάλληλα γι’ αυτές.

Επιθυμώ να σάς διαβεβαιώσω ότι, όλοι εκτιμούμε τον αγώνα σας, πού διεξήχθη μάλιστα σέ ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες, λόγω και τής γνωστής πανδημίας, η οποία ταλαιπώρησε όλο τον πλανήτη μας αλλά και εσάς, τούς μαθητές και τίς μαθήτριες τής Γ’ Λυκείου, ιδιαιτέρως.

Γνωρίζετε καλά ότι οι εξετάσεις αυτές είναι ένας σημαντικός σταθμός στην μεγάλη πορεία σας. Χωρίς όμως να είναι το πάν. Ούτε και η μοναδική ευκαιρία στην ζωή σας. Τα όνειρα και οι στόχοι σας θα είναι πάντοτε η αληθινή πρόκληση για το μέλλον σας, ανοίγοντας διαρκώς νέους δρόμους, ευκαιρίες και προοπτικές.

Γι’ αυτό και σάς καλώ, όπως και οι φιλότιμοι γονείς σας και οι εκλεκτοί εκπαιδευτικοί μας, να κατεβείτε στον στίβο καλά προετοιμασμένοι αλλά χωρίς υπέρμετρο άγχος, με την συγκέντρωση πού χρειάζεται, ψυχραιμία, αισιοδοξία και προπάντων αυτοπεποίθηση.

Σάς εύχομαι από καρδιάς υγεία, αντοχή και υπομονή, για την ευόδωση των προσπαθειών σας! Με ψυχική ηρεμία και γαλήνη, να ευλογηθεί από τον Θεό η προετοιμασία πού κάνετε εδώ και πολύ καιρό και να δοκιμάσετε την χαρά τής επιτυχίας.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ