Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου – Τι αναφέρει το ΥΠΕΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρόλο που οι μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων θα επιστρέψουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου στα θρανία, το ίδιο δεν ισχύει για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, η επανέναρξη της λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών πρόκειται να εξεταστεί εντός των δύο επόμενων εβδομάδων.

Η απόφαση θα παρθεί όπως πάντα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία τους χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας.

Δείτε επίσης: Νίκη Κεραμέως: Εξετάζεται να ξεκινήσουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη πρόκειται να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση τον κατάλληλο χρόνο.

Τι ισχύει για τα σχολεία

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Δείτε επίσης: Β. Κικίλιας: Διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενηλίκους από τέλος Μαΐου

Το self test παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ