Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Μαθήματα θεατρικής παιδείας στους μαθητές

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Ένωση Συλλόγου Γονέων Αγίας Παρασκευής έστειλε επιστολή σχετικά με την παροχή δωρεάν θεατρικών μαθημάτων στα παιδιά του δήμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:
“Ολοκληρώθηκε  η έναρξη των προγραμμάτων Θεατρικής Αγωγής που παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στους μαθητές της πόλης.
Η αύξηση του αριθμού των σχολείων που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα, αποδεικνύει την επιτυχία του και γεμίζει ικανοποίηση την Ένωση Συλλόγων Γονέων που τόσα χρόνια με υπομονή και επιμονή κατάφερε να  καθιερώσει την παροχή της  δωρεάν θεατρικής αγωγής στα σχολεία.
Φέτος, για πρώτη φορά και έχοντας ήδη αποσαφηνίσει, από πέρσι, το θεσμικό πλαίσιο, ο διαγωνισμός ήταν έτοιμος έγκαιρα, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Και παρά τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν οι πολιτικές εξελίξεις της χώρας, ο έγκαιρος προγραμματισμός και η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, οδήγησε στην έγκαιρη έναρξη του προγράμματος στα σχολεία.
Αξίζει να σημειώσουμε τα κάτωθι:
-H θεατρική Αγωγή, ως δραστηριότητα που  παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από το Δήμο, είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που δίνει στα παιδιά αξίες και αγαθά, αναπτύσσει τον πολιτισμό, ανοίγει νέους ορίζοντες, ενώ αποτελεί πραγματική όαση μέσα στην καταπιεστική καθημερινότητα τους. Για εμάς και τα παιδιά μας ο στόχος δεν είναι η παρουσίαση μιας παράστασης στο μαθητικό φεστιβάλ, αλλά η ίδια η θεατρική ενασχόληση και όσα αυτή τους προσφέρει.
-Οι ηθοποιοί-θεατρολόγοι που απασχολεί το πρόγραμμα, είναι εξαιρετικοί και το ευχαριστώ ή το χειροκρότημα που εισπράττουν στο τέλος της παράστασης, είναι λίγο, σε σχέση με αυτό που προσφέρουν στα παιδιά. Τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως που με την εξαιρετική δουλειά τους, εμπνέουν και εμψυχώνουν τα παιδιά μας και τους ανοίγουν τις «μαγικές πόρτες» του θαυμαστού κόσμου της τέχνης και της έκφρασης.
-Η Δωρεάν παροχή του προγράμματος, που το καθιστά προσιτό σε ΟΛΑ τα παιδιά , είναι ιδιαιτέρως σημαντική, ειδικά σήμερα που οι εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών είναι για πολλούς γονείς -λόγω της οικονομικής κατάστασης- ανέφικτη.
-Η αποσαφήνιση  του θεσμικού πλαισίου   για την πραγματοποίηση του προγράμματος που βασάνιζε τους συντελεστές  τα προηγούμενα χρόνια και ταλαιπωρούσε  τα σχολεία μας με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξή του, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον.  
-Η συνέχιση και επέκταση τέτοιων προγραμμάτων από το Δήμο καθώς και η  έγκαιρη προετοιμασία και η άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν σε τέτοιους διαγωνισμούς  είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες – παρά τη στενότητα που και οι Δήμοι αντιμετωπίζουν από την οικονομική κρίση. Αυτές όμως οι δράσεις είναι που κρίνουν και το στίγμα των προτεραιοτήτων που βάζει ο κάθε Δήμος  για τους  πολίτες του και ακόμα περισσότερο όταν απευθύνονται στον πιο νευραλγικό τομέα της Παιδείας, τους μαθητές!
Ευχόμαστε
•    Καλή αρχή  σε όλες τις θεατρικές ομάδες των Δημόσιων σχολείων της πόλης.
•    Καλή αρχή στα παιδιά μας και καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους!
Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους, να τα βοηθήσουμε , να τα καμαρώσουμε και φυσικά να τα χειροκροτήσουμε”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ