Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Καταλήψεις στο Δήμο Πεντέλης: “Γυαλιά – καρφιά” το Λύκειο Μελισσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πυρετό… καταλήψεων βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Δήμος Πεντέλης, με μαθητές μάλιστα να έχουν προβεί και σε βανδαλισμούς της σχολικής περιουσίας και των κτιρίων.

Η Δήμαρχος της πόλης, κα. Δ. Κεχαγιά με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε σχετικά:
“Όλοι έχουμε περάσει από την εφηβεία. Πρόκειται για μια περίοδο που το αίσθημα της επανάστασης και της αντίθεσης είναι πολύ έντονο. Και το καταλαβαίνω. Υπάρχουν όμως αρμόδια όργανα εκτός και εντός του σχολείου όπως είναι για παράδειγμα το δεκαπενταμελές το οποίο βρίσκεται εκεί και είναι δημοκρατικά εκλεγμένο για να μεταφέρει τις ενστάσεις, τις αγωνίες, τις αντιρρήσεις και τα θέλω των μαθητών. Να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τη μαθητική κοινότητα. Ακόμα και αν αυτά δεν λειτουργούν πάντα υπάρχουν δημοκρατικές λύσεις επίλυσης διαφορών.
Το να βανδαλίζεις το σχολείο σου όμως σίγουρα δεν είναι η λύση. Αντιβαίνει στους νόμους της δημοκρατίας και καταστρέφει τη δημόσια περιουσία.
Η περιουσία αυτή δεν είναι άλλη από τα λεφτά των φορολογούμενων.
Το Λύκειο Μελισσίων ήταν ένα ωραίο και σύγχρονο σχολείο. Είχε ανακαινιστεί το γήπεδο μπάσκετ του με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Οι τοίχοι του είχαν βαφτεί και καθαριστεί. Με τη χθεσινή κατάληψη αυτό δεν ισχύει πια. Το γήπεδο και οι τοίχοι γέμισαν μπογιές, τζάμια έσπασαν και σημαντικές φθορές δημιουργήθηκαν σε κάγκελα, θρανία κ.α.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι για αυτές τις ζημιές, ο Δήμος Πεντέλης δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών. Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε αφενός οι υπεύθυνοι να πληρώσουν το κόστος του βανδαλισμού τους και αφετέρου για να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας.
Η ανοχή έχει και τα όριά της και αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Κάθε αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του.”

Α. Παλαιοδήμος: “Ώρα ανάληψης ευθυνών και πρωτοβουλιών”

Η αντιπολίτευση έσπευσε να σχολιάσει την κατάσταση με ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: “Για ακόμα μία φορά, ένα σχολείο την πόλης μας έγινε αντικείμενο βανδαλισμών, κατά τη διάρκεια κατάληψης. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τον βανδαλισμό του Λυκείου Μελισσίων, όπως και κάθε μορφή βίας και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την βεβήλωση ιερών σχολικών χώρων.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις, τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές των σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, τους γονείς και τους μαθητές να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και όλοι μαζί να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη σεβασμού προς τη δημόσια περιουσία και ειδικά προς τους ιερούς χώρους των σχολείων.

 

 

 

Θα πρέπει, επιτέλους, όλοι να συνδράμουμε ώστε με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο να εξαλειφθεί το φαινόμενο των καταλήψεων από τις μορφές αγώνα και διαμαρτυρίας του μαθητικού κινήματος. Παράλληλα όμως, να συνεχίσουμε να προτρέπουμε τα παιδιά να διεκδικούν σθεναρά έναν καλύτερο κόσμο, ένα ευοίωνο μέλλον, με δράσεις που στηρίζονται στις αρχές και στις αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και όχι με έκνομους τρόπους εις βάρος των δικαιωμάτων συμμαθητών και συμπολιτών τους. Κατασταλτικές και εκδικητικές ενέργειες εις βάρος ανήλικων μαθητών, ρίχνουν λάδι σε μια φωτιά που θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να σιγοκαίει, αν αναλογιστεί κανείς τι έχουν ζήσει οι έφηβοι της σημερινής εποχής τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ: Η λαλίστατη κ. Δήμαρχος Πεντέλης ας αφήσει στην άκρη τους λαϊκίστικους λεονταρισμούς που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και ας πράξει το καθήκον της, παραδίδοντας το σχολείο στην αρχική του κατάσταση, το ταχύτερο δυνατό. Ας μη μείνει θεατής (αλήθεια τι έλεγε η παράταξή της πριν λίγα χρόνια, στις 29/12/2017, από τη θέση της αντιπολίτευσης, στην τότε διοίκηση του Δήμου Πεντέλης για το ίδιο ακριβώς θέμα;) και ας πάρει επιτέλους αποφάσεις, που θεσμικά θα συμβάλλουν προς την σωστή κατεύθυνση. Της θυμίζουμε ότι, με δική της ευθύνη, έχει αφήσει την πόλη χωρίς Αντιδήμαρχο Παιδείας, εδώ και δυόμισι χρόνια, και δεν έχει προβεί σε ανασύσταση της (διαλυμένης) Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πεντέλης, εδώ και ένα χρόνο. Γιατί άραγε;”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ