Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: 4 Δημοτικά σχολεία της πόλης στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοσιοποίηση του ΦΕΚ για την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» στα δημοτικά σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2020-2021 ήταν μόνο θετική για το Δήμο Χαλανδρίου.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται και για το τρέχον σχολικό έτος τα τέσσερα δημοτικά σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου που ωφελήθηκαν και τις προηγούμενες χρονιές: 3ο , 4ο , 7ο και 10ο.

Ηένταξη των σχολείων έγινε σταδιακά ξεκινώντας από το 2016 οπότε εντάχθηκε το 4ο Δημοτικό, για να ακολουθήσουν το 7ο και το 10ο το 2018 και το 3ο Δημοτικό το 2019.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημείωσε: «Ένα πολύ καλό νέο για τα παιδιά που φοιτούν στα τέσσερα σχολεία του Δήμου μας, τα οποία ωφελούνται, και για τους γονείς τους βέβαια. Το υποδεχόμαστε με ικανοποίηση γιατί ως διοίκηση καταβάλαμε επίπονες προσπάθειες για την ένταξη των σχολείων στο
πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι αρκετοί εναντιώθηκαν στην προσπάθεια αυτή. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», το οποίο όχι μόνο καλλιεργεί την έννοια της αλληλεγγύης και προσφέρει ανακούφιση σε αρκετά νοικοκυριά, αλλά επιπλέον τονώνει την κοινωνικοποίηση των παιδιών και τα εκπαιδεύει σε καλές διατροφικές συνήθειες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ