Δήμος Χαλανδρίου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τις υποτροφίες του ΕΑΠ – Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

0

35 θέσεις με υποτροφία για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) που αφορούν Ρομά, ωφελούμενους αστεγίας και πρώην φιλοξενούμενους ή φιλοξενούμενους δομών παιδικής προστασίας ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το ΕΑΠ ανακοινώνει την προσφορά των θέσεων φοίτησης στα 8 προπτυχιακά, 1 ειδικό πρόγραμμα και 38 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με έναρξη σπουδών τον Οκτώβριο του 2020.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου από την 25η Αυγούστου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Δικαιούχοι των εν λόγω υποτροφιών δύναται να είναι:

 • Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς και συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού ή ακραίας φτώχειας, καθώς και Ρομά που παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.
 • Ωφελούμενοι λόγω αστεγίας.
 • Πρώην φιλοξενούμενοι ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας.

 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν ανά ομάδα τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 1. Οι Ρομά υποβάλουν την αίτηση μέσω Παραρτήματος Ρομά ή Κέντρου Κοινότητας εφόσον διαβιούν σε συνθήκες,  που παραπέμπουν σε κοινωνικό αποκλεισμό και προσκομίζουν:
  α) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το Δήμο.
  β) Στη συνέχεια το Παράρτημα Ρομά/Κέντρο Κοινότητας προωθεί έγγραφο προς την Γενική Γραμματεία, που βεβαιώνει την υποβληθείσα αίτηση από τον δυνάμει ωφελούμενο.
  γ) Για τους Ρομά διαμεσολαβητές, προσκόμιση βεβαίωσης της ιδιότητας τους από τον αρμόδιο Φορέα στον οποίο παρέχουν υπηρεσίες διαμεσολάβησης.
 2. Οι ωφελούμενοι λόγω αστεγίας θα πρέπει να έχουν καταγραφεί από Δήμο ή από κέντρο φιλοξενίας αστέγων τουλάχιστον μία φορά /τα τελευταία 3 έτη πριν από την υποβολή της αίτησης και να έχουν λάβει  ή να λαμβάνουν σχετικές υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης από Δημόσια Δομή ή φορέα κοινωνικής μέριμνας και στήριξης. Για την απόδειξη αυτού θα πρέπει μαζί με την αίτησή τους να υποβάλουν:α) Βεβαίωση αστεγίας από Δήμο, ή βεβαίωση από Δομή φιλοξενίας ή ξενώνα αστέγων, ή οποιοδήποτε άλλο  δικαιολογητικό μπορεί να αποδείξει παρούσα ή παρελθούσα κατάσταση αστεγίας.

3. Οι πρώην φιλοξενούμενοι ή φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας, θα πρέπει με την αίτησή τους να υποβάλουν

α) Βεβαίωση της δομής παιδικής προστασίας στην οποία φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται.
β) Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο μπορεί να αποδείξει τη φιλοξενία.

Για να ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά εγγραφής πατήστε εδώ.

Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε ΕΔΩ (Μέσω ιστοσελίδας ΕΑΠ www.eap.gr)

Σημείωση:

α. Κάθε υποψήφιος δύναται να δηλώσει ως δύο θεματικές ενότητες.
β. Οι οδηγίες καταβολής της οικονομικής συμμετοχής, δεν αφορούν τους ενδιαφερόμενους της συγκεκριμένης πρόσκλησης.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.