Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ανοιχτές οι αυλές των σχολείων στο δήμο Περάματος και τον Σεπτέμβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιχτές θα παραμείνουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου οι αυλές πέντε σχολείων του Δήμου Περάματος  δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά της πόλης μας να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν με μία σειρά δραστηριοτήτων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα δράσεων.

Ποιες αυλές είναι ανοιχτές

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής είναι ήδη από  τις 4 Ιουνίου ανοιχτές τα απογεύματα, οι αυλές:

Του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος

Του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος

Του 5ου  Δημοτικού Σχολείου Περάματος

Του 6ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος

Του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου

Τα σχολεία θα είναι ανοικτά για τα παιδιά όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας από 17:00 έως 22:00 και για όλο το καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει παραστάσεις καραγκιόζη, τσουβαλοδρομίες, ταχυδακτυλουργούς, θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια τύπου survivor και φυσικά κλόουν.

Σημεία κοινωνικοποίησης

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Μέσα από το πρόγραμμα «Ανοιχτές Αυλές Σχολείων 2022» ανοίγουμε τις αυλές πέντε σχολείων του Δήμου Περάματος προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να παίζουν και να παρακολουθούν πλήθος δραστηριοτήτων σε γνώριμους γι’ αυτά χώρους.

Αναμφίβολα, με το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων που οργάνωσε ο Δήμος μας,  καθημερινά,  από το απόγευμα μέχρι το βράδυ, τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να ψυχαγωγηθούν αξιοποιώντας στο έπακρο τον ελεύθερο τους χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο τα σχολεία μας, πέρα από τον εκπαιδευτικό τους ρόλο, λειτουργούν και ως σημεία κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας των παιδιών, ώστε να έχουν ένα ακόμα πιο όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ