Ανοικτό το ενδεχόμενο για Πανελλαδικές τον Σεπτέμβρη – Μέχρι τέλη Απριλίου η απαγόρευση

0

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο», δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο. Τουλάχιστον μέχρι τέλη Απριλίου θα συνεχιστεί η απαγόρευση στα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας για τις Πανανελλαδικές εξετάσεις 

Όπως τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν λύσεις, να υπάρξει μείωση της ύλης, ακόμη και να μην είναι πολλά παιδιά στις αίθουσες, αν μας πουν οι ειδικοί ότι μπορούν να γίνουν οι Εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο».

Όπως ανέφερε η υπουργός από τη Δευτέρα (30 Μαρτίου) ξεκινούν οι «αιτήσεις για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες είναι στόχος μας να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξης».

Μέχρι τέλος Απριλίου η απαγόρευση στα σχολεία 

Σχετικά με τις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου η υπουργός σημείωσε πως «η απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων φθάνει έως το τέλος Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που έχουμε είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης». Ακόμη, επέμεινε ότι «δεν θα χαθούν ούτε οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος».

Για τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η υπ. Παιδείας είπε ότι υπάρχει ενθουσιασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα και δη στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κάτι καινούριο.

«Είναι εργαλεία που μας βοηθούν να κρατήσουμε ζωντανή την μαθησιακή διαδικασία», σημείωσε και ανέφερε ότι την Παρασκευή έγιναν περισσότερες από 15.000 ψηφιακές τάξεις.

Ξεκινούν μαθήματα από την «εκπαιδευτική τηλεόραση» στην ΕΡΤ

Ακόμη, επεσήμανε πως η ανταπόκριση στην ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι μεγάλη, αναφέροντας ότι έχουν εγγραφεί στις σχετικές πλατφόρμες, που διαρκώς αναβαθμίζονται, 165.000 εκπαιδευτικοί και 700.000 μαθητές. Παράλληλα, ανέφερε ότι από την Δευτέρα αρχίζουν μαθήματα από την «εκπαιδευτική τηλεόραση» στην ΕΡΤ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα μαθήματα στα ΑΕΙ, η υπουργός είπε ότι «προχωράει κανονικά το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και δεν υπάρχει ζήτημα με το ακαδημαϊκό έτος».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.