Ελάτε στην παρέα μας

Δάφνης – Υμηττού

Έναρξη μαθημάτων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δάφνης-Υμηττού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 9 Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησαν τα δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δάφνης-Υμηττού (Κ.Φ.Δ.ΔΥ). Τα συγκεκριμένα μαθήματα στεγάζονται στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, ενώ τα μαθήματα πληροφορικής που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, πρόκειται να στεγαστούν στο 4ο Γυμνάσιο Δάφνης.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δάφνης-Υμηττού έχει στελεχωθεί από εθελοντές καθηγητές (συνταξιούχους, εργαζόμενους και τελειόφοιτους) και σκοπό έχει την δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου και Λυκείου), αλλά και την εκμάθηση πληροφορικής και ξένων γλωσσών σε ενήλικες.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας. Στο Φροντιστήριο μπορούν να εγγραφούν μαθητές των σχολείων του Δήμου ή ενήλικες Δημότες και η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν.

Στους καθηγητές και τους εθελοντές διοικητικούς υπαλλήλους πρόκειται να χορηγηθεί σχετική βεβαίωση προσφοράς εθελοντικού έργου, όπου θα αναγράφονται οι ακριβείς ώρες διδασκαλίας/ συμμετοχής.

Για την εγγραφή μαθητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτείται η προσκόμιση: αίτησης εγγραφής με τα στοιχεία του μαθητή, εκκαθαριστικού σημειώματος, λογαριασμού ΔΕΚΟ και αντίγραφου αστυνομικής ταυτότητας κηδεμόνα.

Για την εγγραφή των ενηλίκων μαθητών απαιτείται η προσκόμιση: αίτησης εγγραφής με τα στοιχεία του μαθητή, εκκαθαριστικού σημειώματος, λογαριασμού ΔΕΚΟ και αντίγραφου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι καθηγητές που ενδιαφέρονται να εργαστούν εθελοντικά χρειάζεται να υποβάλλουν την αίτησή τους στη Γραμματεία του Φροντιστηρίου, μαζί με το αναλυτικό βιογραφικό τους σημείωμα και ένα αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις [email protected] και [email protected] (για τα μαθήματα πληροφορικής ή ξένων γλωσσών αντίστοιχα), ή δια ζώσης στη Γραμματεία του Φροντιστηρίου (Αμβροσίου Μοσχονησίων 9).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ