Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Χαιρετισμός του Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά που διοργανώθηκε στο Ζάππειο από την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και τη στήριξη της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη δρομολόγησης κυβερνητικών πολιτικών που θα συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά και στην άρση των ανισοτήτων.

Ο κ. Πατούλης κάλεσε όλους τους φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εργαστούν και να συνεργαστούν, σε μια προσπάθεια δημιουργίας των κατάλληλων προϋποθέσεων, οι οποίες θα τερματίζουν τον αντι-Τσιγγανισμό που μέχρι και σήμερα οι Έλληνες Τσιγγάνοι βιώνουν στην καθημερινότητα τους.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε πως οι κοινωνικές ανισότητες και ο αποκλεισμός που υπάρχουν έως σήμερα, αποτελούν φραγμό για την εφαρμογή πολιτικών ένταξης που στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων Τσιγγάνων, γεγονός το οποίο εντείνει την ανάγκη βελτίωσης και παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των μέτρων που αποσκοπούν στην προώθηση της ένταξης των Ελλήνων Τσιγγάνων και στην καταπολέμηση του αντι-Τσιγγανισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ