Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Κατσαγκόλης Ιωάννης: Το ύψιστο αγαθό της ζωής είναι η υγεία!

Δημοσιεύθηκε

στις

Προτεραιότητα μας η σωματική και ψυχική υγεία! Αλλάζουμε το υπάρχον σκηνικό. Η πρόληψη προηγείται της θεραπείας!
#neaarxiattiki
Στη στρατηγική, για τη δημιουργία υγιών Δήμων και πόλεων που προάγουν την πρόληψη των ασθενειών και την ψυχική και σωματική υγεία των κατοίκων
Για τους κινδύνους του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος και την ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ,για ένα υγιές περιβάλλον, προφυλάσσοντας τους κατοίκους από κινδύνους που απειλούν την υγεία τους ,μέσω έξυπνων και στοχοθετημένων πολιτικών και παρεμβάσεων.

«Το σύγχρονο αστικό περιβάλλον, ενέχει πολλούς κινδύνους, για την υγεία των κατοίκων.
Η ενίσχυση των Δημοτικών ιατρείων, μέσα από ένα θεσμοθετημένο πλαίσιο λειτουργίας –και όχι στον αέρα όπως είναι σήμερα-και η αξιοποίηση των ΚΕΠ Υγείας, του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των κατοίκων, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους, για μια πολιτική που προάγει την υγεία και των ευημερία των κατοίκων.

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, -το οποίο είναι το μόνο πιστοποιημένο Δίκτυο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας –θεσμοθέτησε τα ΚΕΠ Υγείας (Κέντρα Πρόληψης Υγείας),που έχουν ήδη αποφασίσει να ιδρύσουν 90 Δήμοι ,για να προσφέρουν, στους δημότες την ευκαιρία, να πραγματοποιήσουν προσυμπτωματικό έλεγχο καθώς και να ενημερωθούν για τα 8 σοβαρά νοσήματα που μπορούν να προλάβουν, εάν ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΠΟΥ, μέσω πρωτοκόλλων που ακολουθούν».

Παράλληλα Θα, αναφερθούμε στην ευθύνη της Περιφέρειας, να επενδύει στην προαγωγής της υγείας των κατοίκων και να χρηματοδοτεί δράσεις πρόληψης.
μάλιστα, ως παράδειγμα τις χωματερές που έχει αποδειχθεί ότι απειλούν την υγεία, των κατοίκων, καθώς επιβαρύνουν σημαντικά,τη λειτουργία των πνευμόνων.
«Ο αερομεταφερόμενος κίνδυνος ,προέρχεται από την εισπνοή τοξινών, μικροοργανισμών, αερολυμάτων και άλλων πτητικών ουσιών από τις χωματερές. Επιπλέον οι χωματερές ,μπορούν να επιβαρύνουν το έδαφος και το νερό της περιοχής. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ,ότι στην Αττική έχουμε τη μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης»

ΚΑΤΣΑΓΚΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Σύμβουλος Βορείου Τομέα Αττικής με Τον Γιώργο Πατούλη #nearxiattiki

ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ –ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ )
Msc : OIKONOMIKA & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ CNAM PARIS Conservatoire National Des Arts et Métiers (KNAM PARIS ) ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
Msc : ΔΔ ΠΜΣ “Πληροφορική της Υγείας” Του ΕΚΠΑ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ