Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα σε διάστημα δύο μηνών, η ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου προχώρησε στη δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη. Το γεγονός ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Action 24, τη Δευτέρα (01/04/2024).

«Προχθές έγινε στο Λαϊκό νοσοκομείο η δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη, από μητέρα σε κόρη. Η δότρια είναι καλά και ήδη βγήκε από το νοσοκομείο και η κόρη, επίσης, πάει πάρα πολύ καλά. Έχουμε τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λαϊκό νοσοκομείο και στον καθηγητή κύριο Σωτηρόπουλο, καθώς εφαρμόζεται μία τεχνική που αλλάζει τα δεδομένα για τη μεταμόσχευση ήπατος».

Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζώντα δότη, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο. Δότης ήταν ο 50χρονος πατέρας μιας 23χρονης ασθενούς. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε -και πάλι- στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών από την ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου, με τη συμμετοχή του Γερμανού καθηγητή Dieter Broering.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ