Γενικά άρθρα
Δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα
Μέσα σε διάστημα δύο μηνών, η ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου προχώρησε στη δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη. Το γεγονός ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Action 24, τη Δευτέρα (01/04/2024).
«Προχθές έγινε στο Λαϊκό νοσοκομείο η δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη, από μητέρα σε κόρη. Η δότρια είναι καλά και ήδη βγήκε από το νοσοκομείο και η κόρη, επίσης, πάει πάρα πολύ καλά. Έχουμε τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λαϊκό νοσοκομείο και στον καθηγητή κύριο Σωτηρόπουλο, καθώς εφαρμόζεται μία τεχνική που αλλάζει τα δεδομένα για τη μεταμόσχευση ήπατος».
Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στη χώρα μας από ζώντα δότη, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο. Δότης ήταν ο 50χρονος πατέρας μιας 23χρονης ασθενούς. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε -και πάλι- στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών από την ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου, με τη συμμετοχή του Γερμανού καθηγητή Dieter Broering.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα4 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός