Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

“Γιορτή στη γειτονιά… για τη φροντίδα του περιβάλλοντός μας” από το Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο  Δήμος Παπάγου-Χολαργού, προσκαλεί το κοινό το Σάββατο, 2 Μαρτίου 202411.00-13.00 (Εμπορικό Κέντρο Holargos Center), σε μια γιορτή στη γειτονιά.

Το κοινό μπορεί να αρχίσει να προσέρχεται στο Εμπορικό Κέντρο του Χολαργού (Λεωφ. Περικλέους 56) από τις 11.00 έως τη 13.00 και θα μπορέσει να μάθει πώς να μετατρέπει τα υπολείμματα φαγητού και τα υπολείμματα της αυλής ή του κήπου σε εδαφοβελτιωτικό (λίπασμα)  πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πώς θα μειωθούν τα τροφοσκουπίδια που πάνε στη χωματερή συμβάλλοντας στην προστασία του πλανήτη!

Ακόμη, θα ενημερωθεί όποιος παραβρεθεί για τον καφέ κάδο στις γειτονιές και τον ρόλο του στην προσπάθεια να δωθεί νέα αξία στα βιοαπόβλητα που καθημερινά προκύπτουν μειώνοντας παράλληλα τους ρύπους.

Στο πλαίσιο της γιορτής θα διεξαχθεί δωρεάν πρακτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω καθώς και για ενήλικες, όπου θα δοθούν βασικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές κομποστοποίησης. Τα διάφορα είδη κομπόστ και τα οφέλη τους, ο καφέ κάδος και το τι  ρίχνουμε ή όχι μέσα του, το πώς γίνεται κομποστοποίηση στο σπίτι είναι μερικά από όσα θα μάθουν όσοι και όσες συμμετέχουν. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα δοθούν μικροί καφέ κάδοι κουζίνας και μαγνητάκια ψυγείου ως χρήσιμα εργαλεία για την κομποστοποίηση στο σπίτι.

Ημερομηνία: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 – Διεξαγωγή δύο εργαστηρίων: 11:30 και 12:30 

Εμπορικό Κέντρο Holargos Center (Λεωφ. Περικλέους 56)-κεντρική είσοδος

Είσοδος: ελεύθερη

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στα εργαστήρια, απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στο: [email protected]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ