Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Διαστήματος το 2022

0

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το 44ο Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο Διαστήματος COSPAR, το 2022. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι η Αθήνα καλωσορίζει ένα ακόμη μεγάλο συνέδριο, και συνεχάρη τον καθηγητή Αστροφυσικής, ακαδημαϊκό, δρ. Σταμάτη Κριμιζή, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ μεγάλη αυτή επιτυχία, που αποτελεί ευκαιρία για την πρωτεύουσα και έμπρακτη αναγνώριση του κύρους του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού. Με την επιτυχία αυτή, η Αθήνα βρίσκεται όχι μόνο στο επίκεντρο των παγκόσμιων επιστημονικών εξελίξεων, αλλά αποδεικνύει ότι συνεχίζει τη δυναμική πορεία της στον συνεδριακό τουρισμό.

Το διεθνές συνέδριο της COSPAR #COSPAR2022 έχει χαρακτηριστεί άτυπα ως Ολυμπιάδα του Διαστήματος και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική ήπειρο. Στο Συνέδριο της Αθήνας αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 4.000 διεθνώς αναγνωρισμένοι διαστημικοί επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλη την υφήλιο, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων διεθνών διαστημικών οργανισμών, καθώς και οι μεγαλύτερες εταιρίες προϊόντων διαστημικής τεχνολογίας παγκοσμίως, οι οποίες θα συμμετάσχουν με εκθεσιακά περίπτερα.

Η υποψηφιότητα της Ελλάδας για το 2022 προετοιμάστηκε από το Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, που θα λειτουργήσει ως οικοδεσπότης του Συνεδρίου. Η απόφαση αυτή υποστηρίχθηκε, τόσο από τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Τουρισμού και τον δήμο Αθηναίων, όσο και σχεδόν από το σύνολο των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.